Имаме сериозни притеснения относно текущото икономическо развитие в България и

...
Имаме сериозни притеснения относно текущото икономическо развитие в България и
Коментари Харесай

Кирил Домусчиев: Имаме сериозни притеснения относно текущото икономическо развитие в България и региона

" Имаме съществени терзания по отношение на настоящото икономическо развиване в България и района в подтекста на възобновяване след епидемията от Ковид-19 и отражението на войната в Украйна върху цените на природния газ и петрола ", това съобщи Кирил Домусчиев  Кирил Домусчиев Г-н Кирил Домусчиев е роден на 18 април 1969 година в град София. Г-н Кирил Домусчиев има, ръководител на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), преди началото на лекция на 70-тия държавен секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо на тематика " Геополитическата значителност на България: След нашествието в Украйна и капацитетът на България като районен енергиен водач ", чиито хазаин е КРИБ.

" Ние в КРИБ постоянно сме подпомагали демокрацията, свободната стопанска система, евроатлантическите и трансатлантически вероятности за развиване ", уточни Домусчиев.

" През предходните години нашата организация концентрира напъните си във връзка с поощряване на вътрешното произвеждане на шистов газ за реализиране на самостоятелност от ненадеждни източници, в това число и " Газпром ", сподели той.

" Ние сме най-представителната организация на работодателите в България, три четвърти от Брутният вътрешен продукт на страната се създават от нашите членове ", означи Домусчиев. По думите му над 12 000 компании вземат участие като дружествени компании в КРИБ и организацията основава три четвърти от производството в България, като способства за устойчивостта на обществените и икономическите взаимоотношения в страната ни.  " Нашите членове съставляват всички стопански браншове ", добави Домусчиев.

Той означи, че това е историческо събитие за КРИБ като най-представителната организация на бизнесмените и работодателите в България.

" Ще изслушаме оценката на секретаря Помпейо по отношение на геополитическата значителност на България след нашествието в Украйна, също по този начин да чуем за капацитета на България като евентуален водач в региона на енергетиката. Това е от изключително значение за българския бизнес и стопанска система ", добави той.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР