Имаме решение от НС от май месец тази година. Съгласно

...
Имаме решение от НС от май месец тази година. Съгласно
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Закъснели сме с процеса с модернизация на българската армия

" Имаме решение от Народно събрание от май месец тази година. Съгласно това решение ние трябваше да предоставим военно-техническа помощ и категорично показвам, че под тази военно-техническа помощ се схваща ремонт на техника, която украинската страна би желала да бъде ремонтирана. След смяната в това решение, към този момент имаме решение за военна и военно-техническа помощ ", сподели министърът на защитата Димитър Стоянов в ефира на Българска национална телевизия.

" През първия интервал имаше 3 доставки, които бяха направени от министерството на защитата - каски, бронежилетки. Служебното държавно управление даде 350 медицински комплекта за обслужване на 35 000 ранени, плюс 5000 комплекта облекла и обувки. Сега сме в стадий на подготовка за осъществяване на решението на 48-ото Народно събрание, който ще бъде възложен на подготвителната задача в Полша, която е още веднъж за украинската войска. Какво въоръжение, за жалост, не мога да споделя, защото документът е систематизиран ", сподели Стоянов.

Каза още, че сега се работи по въпроса за превоза на предоставяната помощ, като ще се извърши по въздух и земя. За задачата страната ни е потърсила подпомагане от Съединени американски щати и Англия. Пратката ще бъде едновременно, като за превозването ще бъдат употребявани над 9 самолета Боинг C-17.

Закъснели сме с процеса с рационализация на българската войска, добави министърът.

Стоянов поздрави Сухопътните войски, които през днешния ден означават своя празник. Акцентира за потребността от рационализация изключително в този състав на българската войска.

" Ние не можем да дадем и комплексите си и ракетите си. Нека се освободим от остарялата техника за сметка на нова техника, само че не за сметка на остаряла техника ", добави министър Стоянов.

" България има своята отговорност като предан член и по тази причина би трябвало да поддържа лични благоприятни условия за защита. Най-вече имаме задължения към нашата страна ", сподели министърът на защитата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР