Имаме решение на Националния съвет да предложим служебното правителство. Ще

...
Имаме решение на Националния съвет да предложим служебното правителство. Ще
Коментари Харесай

Петя Михалевска: Нови избори няма да променят нищо

" Имаме решение на Националния съвет да предложим служебното държавно управление. Ще бъдат водени диалози с всички обединения, с изключение на с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Има 5-6 целта с доста явен период за осъществяване и ще се беседва с представителите на служебния кабинет дали имат предпочитание да вземат участие ", съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Петя Михалевска в студиото на " Денят ON AIR ".

Михалевска намира за смущаващо изявлението на Христо Иванов, че президентът не би трябвало да дава третия изследователски мандат на Българска социалистическа партия. Според нея точно Българска социалистическа партия се държи най-адекватно в цялата политическа обстановка.

" Смятам, че ще има вразумяване, тъй като ни чакат едни доста комплицирани месеци, една комплицирана година. В миг когато чакаме Коронавирус рецесията, в миг, когато електрическата енергия е на исторически високи равнища. 70% над междинното ниво в Европейски Съюз – това значи повишаване на всички артикули. Дискусиите в Народното събрание са несъответстващи на фона на протичащото се през днешния ден и по какъв начин живеят хората ", посочи депутатът от левицата пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ Българска социалистическа партия са съумели да запазят положителния звук и не са чертали разграничителни линии.

" Ние ще се опитаме да изградим разговор и допирни точки с всички отвън ГЕРБ и Движение за права и свободи, тъй като това, което ни чака в идващите седмици, месеци и година - е комплицирана обстановка и всички ние би трябвало да бъдем виновни за решенията, които взимаме всеки ден ", уточни Михалевска.

Служебното държавно управление има висок рейтинг без бюджет, индексация на пенсии и главното приемане на няколко закони. Предсрочните избори ще са по времето на тежка Коронавирус вълна, а у хората се натрупва незаинтересованост, стана ясно от думите ѝ.

" Не знам докога ще продължи това доверие към всички политически партии. Тук е национално отговорно да осъзнаем какво вършим. Едни нови избори безусловно нищо няма да трансформират ", акцентира Михалевска.

Бел.ред.
2.5 млн. българи мажоритарни избори в два тура за Народно събрание, само че политиците отхвърлят да го изпълнят.
Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР