Имаме разпространение на вируса, има неимунизирано население. Затова новите мерки,

...
Имаме разпространение на вируса, има неимунизирано население. Затова новите мерки,
Коментари Харесай

След седмица ще започне спад на хората с COVID в болница, прогнозира проф. Аргирова

" Имаме разпространяване на вируса, има неимунизирано население. Затова новите ограничения, които влизат в действие от на следващия ден в София, са нужни. Слава Богу, вирусът е мощно инфектиран и не протича тежко, само че от епидемиологична позиция ограничения трябват ".

Това сподели пред БНР вирусологът проф. Радка Аргирова. Тя предвижда, че след седмица да стартира спад на хората, които са настанени с Коронавирус в болница.

" Със започване на образователната година ще има ново повишаване. Вероятно ще се наложат ограничения за учебните заведения ", добави проф. Аргирова.

Според нея доста е понижена патогенността на вируса, само че никой не може да даде гаранция, че няма да се появи разновидност, която да аргументи по-тежко протичане на заболяването.

" Голяма уязвимост е неналичието на правене на диагностиката посредством PCR - не ни разрешава да следим хода и динамичността на вирусните разновидности. "

Вирусологът напомни, че пробата, който дефинира дали сега човек излъчва болест, е антигенният, а PCR остава по-дълго позитивен, тъй като в организма остават дребни части от вируса.

От 4 август в София се вкарва наложителното носене на маски в затворени пространства - лечебни заведения, аптеки, оптики, профилираните институции за даване на обществени услуги и такива за обществени услуги за деца и възрастни, административни институции и други места, в които се обслужват или имат достъп жителите, търговски обекти, транспортните средства за публичен транспорт (трамваен, тролейбусен, метро влакове, таксиметрови коли и маршрутни таксита), железопътни гари, автогари, летище София, метростанции, са длъжни да имат сложена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР