Имаме разбирателство по трите точки, които бяхме поставили предварително. Към

...
Имаме разбирателство по трите точки, които бяхме поставили предварително. Към
Коментари Харесай

Стигна се до споразумение, зърнарите спират протестите /видео/

" Имаме съгласие по трите точки, които бяхме сложили авансово. Към момента, това, което е значимо е, че стопираме ефикасните протестни дейности от понеделник. Събота и неделя към този момент бяха анулирани. Ще се изготви текст на съглашение, сред нас като представители на сектора и премиера, който да бъде написан от всички ", сподели ръководителят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Илия Проданов.

Той благодари на сътрудниците си, които са взели участие в митингите, както и на органите на реда. И още - сервира извинения си към всички жители, които са били възпрепятствани и на бизнеса, който е понесъл негатив поради митингите им.

 

" Има съгласие по първата част – да бъдат реализирани ставките от предходната година. По втората част, законодателната самодейност, би трябвало да се прегледат законите и да се разпишат ", разясни Костадин Костадинов, Българска земеделска камера.

 

" Искам да благодаря на земеделските производители за търпението и интелигентността, само че най-вече желая да благодаря на премиера по тази причина, че всички наши срещи по-късно се организираха и с него. Може би този способ докара до подобен добър резултат ", сподели министърът на земеделието и храните Кирил Вътев.

 

" Видя се, че никой няма да бъде ощетен, с помощта на екипа на министерството на земеделието, както и на фонд " Земеделие ", който през днешния ден изплаща 100 млн. лева към земеделските производители по проект ", сподели още Вътев. 

 

От Браншовата камара " Плодове и зеленчуци " прибавиха, че през днешния ден са сложени в по-дългосрочен аспект визия за развиване на българското земеделие с разширение на спомагателни закони, с които ще се подсигурява целостта, развиването и възраждането на българското земеделие, с цел да може то да бъде стабилно през идващите години. 

 

Премиерът изясни, че по отношение на площта, която земеделците имат, най-вече ще получават дребните, по-късно междинните и минимум ще получават най-едрите производители. Акад. Денков обясни, че ще има таван на помощта, който ще бъде закрепен, когато се види общата картина. 

 

ФрогНюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР