Имаме проектна готовност, за да продължим последователното обновяване на инфраструктурата

...
Имаме проектна готовност, за да продължим последователното обновяване на инфраструктурата
Коментари Харесай

Емануил Манолов: Ще продължим да обновяваме инфраструктурата на Аврен

Имаме планова подготвеност, с цел да продължим поредното възобновяване на инфраструктурата на Аврен. Това съобщи досегашният кмет на общината и претендент на ГЕРБ за нов управнически мандат Емануил Манолов на среща с жителите на с. Приселци, на която участва и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев. „ Наложихме прецизна финансово дисциплинираност и не допуснахме нарастване на данъчната тежест, тъй че данъците в Аврен са измежду най-ниските”, посочи Манолов пред жителите на Приселци.

Той увери, че се работи интензивно за подобряването на сметопочистването в общината, както и за цялостна замяна на старите улични лампи с енергоспестяващо LED осветяване.

„ До пролетта Общият организационен проект би трябвало да бъде признат. По планове на районното министерство трафикът в Приселци пораства с 15% на годишна база, заради което взаимно търсим решение за обходен път в селото, който да се заложи в ОУП”, подчертава Емануил Манолов. Той изясни, че концепцията за уголемение на детската градина в Приселци е била спряна заради неналичието на ясна обосновка за нуждата от по-голям потенциал.

„ По документи в селото се водят към 880 души, само че в реалност живеят сред 2000 и 3000 души. Мнозинството са регистрирани във Варна, само че на процедура домът им е в Приселци, където се радват на мира единствено на няколко километра от огромния град. Макар и високо оценен, планът за втори етаж на ДГ „ Щурче” не получи утвърждение таман заради тази причина, само че успяхме да се преборим за средства за ремонт на детската градина на стойност съвсем 450 000 лева.”, означи Емануил Манолов. Сред по-мащабните вложения в селото през последните 4 години той уточни рехабилитацията на ул. „ Лозенград”, в която са вложени 427 000 лева, санирането на читалище „ Просвета – 1927”, ремонта на ОУ „ Д-р Петър Берон”, построеното
видеонаблюдение.

„ Предстои да се построи нова спортна площадка по Програмата за развиване на селските региони, като е очакван ремонт и на съществуващите кътове за игра”, осведоми досегашният кмет на Приселци и претендент на ГЕРБ за нов мандат Слави Кирязов. Емануил Манолов на собствен ред добави, че е планувана рехабилитация на пътната мрежа в селото на стойност 449 506 лева.”

„ В Аврен се работи със сърце и това проличава и от напъните да се обновява инфраструктурата, и от грижата за жителите на общината, и от поддръжката за самодейните сформира, които пазят традициите и фолклора ни”, разяснява евродепутатът Емил Радев. Той пожела на претендентите на ГЕРБ триумф на идните локални избори и изрази убеденост, че те ще продължат да работят с ускорени темпове за развиването на средата за живот, като притеглят и средства от европейските стратегии.

Жителите на селото високо оцениха напъните на локалната власт да подава ръка на младежи с упоритости да придобият висше обучение и да способстват за развиването на своето отечество. Аврен е една от дребното общини, които поддържат финансово младежите, решили да продължат образованието си в университет. Сред присъстващите бе и студентка от Приселци, която учи медицина, а семестриалните й такси се поемат от общината. „ Отличният й триумф може единствено да ни радва. Вярвам, че хубавичко връзка с нашия прелестен край ще я насърчи един ден да отвори здравен кабинет точно в Приселци”, показа Емануил Манолов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР