Имаме нужда от човешки капитал, който да може да работи

...
Имаме нужда от човешки капитал, който да може да работи
Коментари Харесай

Зам.-министър Минчева: Нуждаем се от човешки капитал, който да работи с новите технологии

Имаме потребност от човешки капитал, който да може да работи с новите технологии - системи за кибер дейна сигурност, за калкулации в облак, нанотехнологии, изкуствен интелект, неща, които изискват доста висока цифрова и цифрова подготвеност.

Това уточни Веселина Минчева, заместник-министър на нововъведенията и растежа, по време на националната конференция " Дигитални умения за цифрово десетилетие ", оповестява Българска телеграфна агенция. Събитието е проведено от Министерството на труда и обществената политика.

Взаимодействието сред науката и технологиите е главната роля на Министерство на нововъведенията и растежа, означи Минчева. Пътят е основаване на удобна среда за развиване на технологиите и нововъведенията, и целенасочени вложения, изясни тя.

Основният документ, въз основа на който са създадени нашите стратегии за поддръжка на нововъведенията и технологиите, е Иновационната тактика за умна специализация на България за интервала 2021-2027 година, означи заместник-министърът.

В рамките на ваучерна стратегия за работодателите с грантове до 40 хиляди лв. ще бъде обезпечена опция на български предприятия да имат улеснен достъп до профилирани лаборатории, научни комплекси, както и самите те да изградят свои уникални  лаборатории, уточни още заместник-министърът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР