„Имаме най-добрите цени в Европа, но това не е достатъчно.

...
„Имаме най-добрите цени в Европа, но това не е достатъчно.
Коментари Харесай

Средната цена на дизела в Пловдив е 3,09 за Великден, по-евтино е единствено в Русе

„ Имаме най-хубавите цени в Европа, само че това не е задоволително. Искаме да свалим цените и да омекотим удара към джоба на хората, които пълнят своите коли. Това е международна рецесия и ние би трябвало дружно да минем през това. Каквото зависи от държавното управление за цената на горивата ще бъде направено. Поставих въпроса с европейските водачи. Редица страни имат по-висок данък, аз желаех по-нисък и то краткотрайно, само че не бе признато добре, тъй като другите страни не могат да си го разрешат, тъй че не е допустимо у нас.” Това съобщи министър председателят Кирил Петков след среща с Българската петролна и газова асоциация директно преди Великденските празници.

Въпреки това пловдивчани зареждат колите си за празниците на междинна цена от 2,93 лв. за литър бензин А95 и 3,09 лв. за литър дизел . Справка със уеб страницата fuelo демонстрира, че за последната седмица най-масовият бензин и пропан-бутанът не са трансформирали цената си , а наклонността за застой ще продължи. При дизелът е регистрирано нарастване от 2 стотинки , което са 0,65%. Тенденцията допуска, че цената ще продължи да се усилва. Метанът също следва наклонността за нарастване , като за последната седмица е повишил цената си с 0,04 лева./кг., което са 1,24%.



Пловдив резервира статута си на един от градовете с най-евтино горива в България. Според осреднените цени, региона е на второ място все още, като по-евтино е само в Област Русе. Бензиностанциите на " Рогошко шосе " всекидневно не престават да поддържат най-ниските цени под тепетата, до момента в който най-скъпо е по огромните вериги.





Цената на петрола на международната борса продължава да лавира в границите сред 100$ и 110$ от началото на март и специалистите предвиждат, че в идващите месеци цените у нас ще останат относително постоянни. Според Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация „ няма фактори, заради които цената на горивата да приближат 4 лева за литър, при каквато и да е ситуация”. Въпреки това, в случай че има наказания за съветския петрол– те сигурно ще се усетят и у нас и цените на горивата ще се повишат”, счита специалиста.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР