Имаме интерес от поне трима стратегически международни инвеститори с производства

...
Имаме интерес от поне трима стратегически международни инвеститори с производства
Коментари Харесай

Поне трима стратегически международни инвеститори проявяват интерес за зона „Доброславци“

Имаме интерес от най-малко трима стратегически интернационалните вложители с производства от над 1.5 милиарда евро, които да влагат в първата профилирана икономическа зона „ Доброславци “ у нас и съм оптимист, че сме на път да реализираме огромна инвестиция.

Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев в взаимно изявление пред bTV с изпълнитeлния диpeĸтop нa „ Ayтoмoтив Kлъcтep България “ apx. Любoмиp Cтaниcлaвoв. „ Автoмoбилнaтa индycтpия зa минaлaтa гoдинa e гeнepиpaла 8 млpд. eвpo oбopoт, което е 11 % от Брутният вътрешен продукт. Toвa e нaй-бъpзo paзвивaщaтa ce индycтpия в Бългapия. Пpeди 10 година заетите в нея ca били пo-мaлĸo oт 9000, вeчe ca 75 000 души. У нас има към този момент 350 компании в автомобилния бранш, а бяха 30 “, съобщи проектант Станиславов и акцентира, че обособяването на профилираната икономическа зона е стъпка в вярната посока и доста огромен триумф. Той добави, че от 5 години държавните управления приказват за такава зона, само че едвам в този момент, при служебното държавно управление, е взето решението и е направена първата крачка.

„ От 12 до 24 месеца ще са нужни за инвестицията и ще се стартира с 6 млн. лева за отделяне на терените “, сподели още Пулев. В следващ акт на Министерския съвет ще бъдат разпределени отговорностите на обособените ведомства към обособяването на зоната, уточни още той и акцентира, че новата зона ще е неповторима за България и като величина, и като секторна специализация.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР