Имаме една от най-сигурните граници. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова.

...
Имаме една от най-сигурните граници. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова.
Коментари Харесай

Имаме една от най-сигурните граници

Имаме една от най-сигурните граници. Това сподели вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя посочи, че сравнението и е за целия Европейски съюз и направи параленост с Италия и Гърция.

„ Независимо от многото гласове, които чуваме освен в страната, само че и извън, на скептиците във връзка с нашето разширение към Шенген, аз считам, че и този път България ще се оправи. Разбира се, това не може да бъде единствено наша задача, сподели Йотова.

Упрекът ми е към европейските институции, тъй като знаете, че пактът за миграция е блокиран – той не се движи, не е признат. Част от клаузите вътре не са преференциални за България, тъй като ще продължава да работи по този начин нареченото Дъблинско съглашение, сподели още тя.

Според нея всичко това ни обрича да бъдем страна, която главно ще се грижи за хората, които ще стъпят за първи път на европейска територия.

По думите на Йотова свикването на Консултативен съвет по национална сигурност ще бъде единствено по преценка на президента на страната. Той направи към този момент една доста сериозна консултативна среща с министър-председателя и други

Следим доста деликатно всичко, което се развива като рецесия – и в Израел, и в Газа, добави вицепрезидентът.

Илияна Йотова разяснява още, че вотът на съмнение към държавното управление е естествена парламентарна процедура и положително поле да се развива полемика.

Позицията на Австрия и Нидерландия.

Австрия и Нидерландия ще завоюват, в случай че България и Румъния бъдат признати в Шенген. ” С тези думи премиерът акад. Николай Денков посрещна ръководителя на Националния съвет на Австрия Волфганг Соботка, оповестиха от държавната пресслужба.

Европейският съюз може да овладее мигрантската рецесия, единствено в случай че осъзнае, че всички страни членки дружно би трябвало да пазят външните му граници. Това включва освен финансиране, само че и съоръжение с механически средства и укрепване с хора.

„ Точно по тази причина сме поканили гранични чиновници от Австрия, Нидерландия и други европейски страни да дойдат на нашите външни граници. С общи старания би трябвало да се борим също против трафикантите на мигранти. Те са част от мощна интернационална мрежа, чиито уредници и спонсори са в Европа “, сподели Николай Денков.

„ Шенген и Дъблин не работят “

 „ Виена е третият по величина „ сръбски “ град след Белград и Нови сад “, а в страната има още доста мигранти от разнообразни други националности, сподели Волфганг Соботка.

Акад. Денков изрази подготвеност за среща с австрийски парламентаристи по време на идното си посещаване във Виена на 24 октомври.

Австрия и Нидерландия ще завоюват

Ветото на Австрия за разширение на Шенген не е обвързвано с България. Това обявиха по-рано на взаимен брифинг ръководителят на Националния съвет на Австрия Волфганг Соботка и ръководителят на Народното събрание Росен Желязков.

“От 2015 година шенгенското пространство не действа по метода, по който би трябвало да действа, същото се отнася и за Дъблинското съглашение. В момента са въведени гранични контроли на доста места в Европа ”, сподели Соботка.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР