Имаме доклад на Европейската комисия и предложение за започване на

...
Имаме доклад на Европейската комисия и предложение за започване на
Коментари Харесай

Кодзияс: Европа трябва да си изпълни обещанието и Македония да започне преговори

Имаме отчет на Европейската комисия и предложение за започване на договаряния. Сега би трябвало да създадем това нещо. Европа би трябвало да съблюдава обещанието си. Това съобщи гръцкият министър на външните работи Никос Кодзияс пред изданието Еuractiv, представено от БГНЕС.
" Аз споделих на моите сътрудници, че те могат да бъдат строги, колкото си желаят. Но ние не би трябвало да блокираме вероятността. Страхувам се, че в случай че не се даде дата за започване на договаряния със Северна Македония, всички старания и взаимни отстъпки, които бяха направени с огромни жертви и от двете страни, може да бъдат сложени в заплаха ", разясни още Кодзияс. Според него, " в случай че някои страни са имали проблеми с Албания и Северна Македония, трябвало да кажат това нещо по-рано ".
Никос Кодзияс счита, че " Договорът с Македония за разрешаване на разногласието за името е бил най-хубавата вест за Европа за последните пет години ". " Вярвам, че Зоран Заев няма да се поддаде на напън. Той е доста по-издръжлив, в сравнение с наподобява на пръв взор ", означи още посланик номер едно на Гърция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР