Имаме 53 000 заявления със съответните приложени документи на 53

...
Имаме 53 000 заявления със съответните приложени документи на 53
Коментари Харесай

Българско гражданство за 6 месеца при изправни документи, цели властта


Имаме 53 000 заявки със съответните приложени документи на 53 000 жители на Македония, които не могат да станат български жители, заради избрани недостатъци в законодателната база. Това сподели вицепремиерът Валери Симеонов след кръгла маса на тематика „ Демографска политика и трудова подвижност ”, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Симеонов акцентира, че към сегашния миг нормално се проточва процедурата за приемане на българско поданство за 2-3, по някой път за неустановен брой години. „ Нашата цел е да сведем периода за приемане на българско поданство при изцяло изправни документи за 6 месеца. Това е естествен период, като от тези 6 месеца - 4 месеца и 17 дни ще бъдат процедурите, която се прави в обсега на изпълнителната власт и останалото време ще бъде, с цел да може вицепрезидентът да подпише съответния декрет на лицето, която би трябвало да получи българско поданство. Но там продължава работата, имаме едни проблеми, свързани с несъвършенство на законите ”, съобщи Симеонов. Имат към този момент няколко разновидността на оферти.

„ Продължава нашата работа – на комисия в уголемен състав, плюс привличането и на представители на президентството, желая да благодаря за съдействието на вицепрезидента Илияна Йотова, която също доста отговорно се ангажира с разискването и с намирането на решение на въпроса за облекчение на режима за приемане на българско поданство ”, сподели Симеонов.

Той срещна медиите и с промени, свързани с облекчение на режима за приемане на синя карта, предопределена за привличане на висококвалифицирани експерти. „ Днес в Народното събрание ще бъде препоръчан на групите на Обединение патриоти и на ГЕРБ подготвен, приключен текст, който приготвяме към този момент в продължение на близо 4 месеца с изключителното подпомагане на МТСП, Министерство на вътрешните работи, Министерство на външните работи, Агенцията за българите в чужбина, привличали сме също и експерти от Национална агенция за приходите и от други институции, които имат директно отношение към въпроса ”, съобщи Симеонов. Той означи какви облекчения ще предложат да се гласоподават в Народното събрание. Сред тях и това, че няма да е належащо да се възобновява всяка година синята карта на тези, които към този момент са я получили; удължение на периода на синята карта на 4 години и други /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР