Няма информация за загинали или пострадали български граждани вследствие на

...
Няма информация за загинали или пострадали български граждани вследствие на
Коментари Харесай

МВнР: Българи не са пострадали при мощния земен трус в Тайван


Няма информация за починали или потърпевши български жители в резултат на мощното земетресение в Тайван, записано в късните часове на 6 февруари, осведомят от българското външно министерство.

Министерството на външните работи предлага на българските жители, пребиваващи или пътуващи в региона на Хуалиен, да се осведомят навреме за развиването на обстановката и да следват прецизно напътствията на виновните локални управляващи. При нужда, българските жители могат да потърсят подпомагане и настояща информация от българското посолство в Пекин на телефони +86 10 6532 1946 и +86 10 6532 1916.

В резултат на снощния трус в региона на град Хуалиен са починали двама души, а 219 други са ранени след сриването на хотел и три други здания. Над 830 души са евакуирани краткотрайно във физкултурен салон и здания на началното учебно заведение Чунхуа в Хуалиен. Над 1900 семейства са били с прекратено електрозахранване, а над 40000 – с прекратено водоснабдяване. Очаква се възстановителните работи да приключат до края на днешния ден-7 февруари, само че учебните заведения и офисите в града ще останат затворени.

Местните управляващи са изпратили на място специфични екипи, в това число 20 избавителни кучета. В центъра за реакции при бедствия в град Хуалиен е изпратен и екип, който да подкрепя наранени задгранични туристи. По информация на Централното бюро по метеорология на Тайван, в региона на Хуалиен от началото на месеца до в този момент са регистрирани няколко трусове с магнитуд 5-та и по-високи степени по скалата на Рихтер, последвани от вторични земетресения.

Властите предизвестяват, че през идващите две седмици са вероятни вторични земетресения с магнитуд над 5-та степен по скалата на Рихтер. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР