Българката Валя Гянинска живее в Австралия със семейството си от

...
Българката Валя Гянинска живее в Австралия със семейството си от
Коментари Харесай

Българка от Австралия е пяла на една сцена с Горан Брегович

Българката Валя Гянинска живее в Австралия със фамилията си от 2004 година Емигрира от Атина на Зеления континент, откакто прекарва повече от десетилетие в Гърция.

“Смятам, че фактът, че кацнах там на рождения ми ден, е знак за добър шанс “, споделя тя. Емигрира от Атина, откакто живее над 10 години в страната на узото.

Докато живее в София, е член на най-стария български хор – „ Гоце Делчев “. От самото начало на пребиваването й в Сидни стартира да търси хор, където да пее българска национална музика. Така среща австралийския хор „ Мартеница “. Като негов член в продължение на пет години взе участие в голям брой осъществявания, като връхната точка е присъединяване на хора като поддържаща група на концерта на известния сръбски музикант – Горан Брегович в Операта в Сидни през 2008 година, оповестява Българска телеграфна агенция.

„ Самата аз съм изнасяла концерти в българското посолство в Канбера и залата към българската черква в Мелбърн за Деня на българската просвета и кирилицата – отбелязван годишно на 24 май, на голям брой мултикултурни фестивали в Голд Коуст, Сидни и Мелбърн. Умението да приказвам гръцки език свободно ми разреши да стана член на гръцки хор в Оукли “, споделя Валя.

В момента живее в Мелбърн и е мощно въодушевена, тъй като рожденият й ден още веднъж съответствува със алегоричен празник, който този път е денят на Мелбърн, празнуван на 30 август.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР