Имам притеснение от провеждане на избори в условие на коронакриза.

...
Имам притеснение от провеждане на избори в условие на коронакриза.
Коментари Харесай

Иван Костов с лоша прогноза за изборите

Имам терзание от осъществяване на избори в изискване на коронакриза. При положително ръководство е допустимо да се каже какъв е рискът, само че такова няма. Трябваше да бъдат положени старания за проучване и схващане на риска. Това счита някогашният министър председател Иван Костов.

По думите му управляващите би трябвало да имат подготвеност да основат организация и при нужда да наложат с една степен по-ограничен режим на изключителна епидемиологична конюнктура.

"Вижда се, че за месец и половина този режим направи управляем риска за болничната система и понижи мощно смъртността. Това потвърждава, че управляващите имат средствата и метода да лимитират риска по време на избори, стига да стартират да го вършат в точния момент. Рискът от заразяване ще бъде максимален за членовете на изборните комисии. Той може да бъде отстранен посредством тяхното всеобщо имунизиране. Гласуването в огромни салони е подходящо предложение ", разяснява още някогашният министър председател.

Иван Костов е на мнение, че има съображение парламентарните избори да се изместят след Великден.

"Тогава ще има повече възобновени от пандемията и повече имунизирани лица ", добави той.

Политикът сподели, че огромният проблем може да пристигна от това, че в случай че има повишаване на заболелите, управляващите могат да наложат нови ограничения. Това пък ще затрудни провеждането на предизборната акция. Така ще се задълбочи представянето на дребните партии и ще обслужи ГЕРБ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР