Имам нужда от безопасно място. Това каза ганайската ЛГБТ активистка

...
Имам нужда от безопасно място. Това каза ганайската ЛГБТ активистка
Коментари Харесай

Законопроектът против ЛГБТ в Гана предизвиква опасения за безопасността

Имам потребност от безвредно място. Това сподели ганайската ЛГБТ активистка Ейнджъл Максин , която избяга от родината си в Германия предходната седмица, дни преди Народното събрание на Гана да одобри законопроект против ЛГБТ, предаде Voice of America (VOA).

" Мислех, че е доста безразсъдно към момента да съм в Гана и да се застъпвам за ЛГБТ общността ", добави тя.

В сряда депутатите в Гана единомислещо гласоподаваха поддръжка на законодателството , което ще засили репресиите против правата на ЛГБТ хората и тези, упрекнати в поощряване на ЛГБТ идентичността.

Максин , която е транс жена , се опасява за приятелите, които е трябвало да изостави. " Всички ги е боязън. Повечето от тях, в случай че имаха опция да изоставен страната и да потърсят леговище някъде, биха го създали. Но тъкмо в този момент тази опция не съществува.  Всички се крият. Всички са ужасени и уплашени ", споделя тя.

Сексът сред ЛБГТ сътрудници към този момент е незаконен с до три години затвор в Гана . Законопроектът планува наказване отнемане от независимост до пет години
за цитиране, съзнателно разпространение, спонсорство или поддръжка на LGBTQ плюс действия. Законодателите споделят, че държанието и застъпничеството на ЛГБТ опонира на културните полезности на Гана .

Но откривателят на Amnesty International в Западна Африка Мишел Екен твърди, че законопроектът нарушава съществени права. " Имате право да зачитате човешкото достолепие, което е главно в конституцията, която ще бъде нарушена. Правото на персонален живот, правото на независимост на изложение. Хората няма да могат да приказват свободно. Сега законопроектът ще бъде показан на президента Нана Акуфо-Адо , който ще реши дали би трябвало да бъде подписан в закон ", заяви той.

Гана се пробва да излезе от дълбока икономическа рецесия и банкрут по дълга с помощта на стратегия за заеми на Международния валутен фонд на стойност 3 милиарда долара и финансиране от Световната банка.

Световната банка , която предходната година спря ново финансиране за Уганда , откакто одобри недопечен законопроект против ЛГБТ , не отговори на претенции коментар по отношение на законодателството на Гана.

Говорител на МВФ сподели, че следи развиването в Гана, но не може да разяснява законопроект, който към момента не е закон.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР