Имам леко притеснение да не направим рязък скок към социализма,

...
Имам леко притеснение да не направим рязък скок към социализма,
Коментари Харесай

Шефът на "Уолтопия" се опасява от връщане към соца

" Имам леко терзание да не създадем внезапен скок към социализма, тъй като виждам по какъв начин обществени и социалистически тези стават мейнстрийм ", разяснява пред Ивайло Пенчев, притежател на " Уолтопия ",  във връзка на водените договаряния за съдружно ръководство.

Според него ентусиазмът на младите партии е нещо хубаво, само че " какъв брой от обещаните неща в действителност ще се случат, зависи от способността на тези политици да сбъдват фантазии ", а е притеснително, че зад очертаващата се коалиция няма ясна идеология.  " Обещанията за нулева корупция е нещо, което ме завоюва да гласоподавам за тези хора, само че би трябвало и проект по какъв начин да се пребори корупцията ", посочи Пенчев. Той смята, че новото ръководство няма да е доста устойчиво, " само че въпреки всичко е оптимист:  " Надеждата ми е, че ще стане по-добре, тъй като предната власт в нравствен проект ни беше вкарала във феодализма ". 

Предприемачът акцентира, че има вяра в солидарността, само че е срещу натрапената солидарност:  " Държавата е източник на насилствена взаимност. Никога в историята страната не е помогнала на никого. Тя единствено споделя на едни хора, които работят повече и по-ефективно, да оказват помощ на други, които работят по-малко и по-неефективно.  Държавата насилва работливите да оказват помощ на неработливите. С това не съм склонен ".

Пенчев уточни още, че минимална работна заплата не би трябвало да има, тъй като не е работа на администрацията да дефинира хонорари. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР