Имам информация, че досъдебно производство по отношение на Славчо Върбаков,

...
Имам информация, че досъдебно производство по отношение на Славчо Върбаков,
Коментари Харесай

Цацаров: Има прекратено досъдебно производство спрямо Славчо Върбаков

Имам информация, че досъдебно произвеждане във връзка с Славчо Върбаков, е било прекъснато. Така е счел наблюдаващият прокурор. Това съобщи пред публицисти основният прокурор Сотир Цацаров .
Цацаров посочи, че Софийска градска прокуратура е разследвала това досъдебно произвеждане. „ Производството против останалите лица от групата е траяло с обвинителен акт, който е импортиран в Специализираната прокуратура, само че не и към Славчо Върбаков “, добави основният прокурор.
„ Пак дублирам, че по отношение на лицата Гинка и Славчо Върбакови към този миг не се водят, каквито и да е преписки и досъдебни производства, това касае и сдружението “, уточни Цацаров.
Той посочи, че в случай че народните представители изискат информация за обвързваните сдружения, тя ще им бъде предоставена.
Цацаров разяснява, че договорката за ЧЕЗ е сред частно-правни субекти и не е предмет на инспекция от страната на прокуратурата.
„ Преценка дали договорката е законна може да се прави от нас единствено в случай че са налице данни за закононарушение. В противоположен случай всичко друго е интервенция в търговски връзки сред частно-правни субекти “, акцентира още по тематиката основният прокурор.
От друга страна той заяви, че във връзка изявление на прокурор Недялка Попова от Пазарджик, в което декларира, че „ когато мюсюлманите у нас станат 30% страната ще е застрашена “, е почнала инспекция. „ Започнала е инспекция, предоставена е на Инспектората на Прокуратурата. В рамките на инспекцията при всички случаи ще се изслуша и мнението на прокурор Попова. Прокурор Недялка Попова направи изказване, в което разграничи жителите на християни и мюсюлмани, а не на християни и мюсюлмани, чиято активност е била предмет на следствие и в този момент е предмет на наказателно гонене по наказателните производства, по които тя е наблюдаващ прокурор “, разяснява Цацаров. Той разяснява още, че по един доста неприемлив метод тя е противопоставила българските жители.
Не на последно място Цацаров отговори и на въпрос по отношение на това дали наблюдаващият прокурор е взел решение по турския отчет за контрабандата, в който беше забъркано името на „ Булгартабак “.
„ Наблюдаващият прокурор е отказал да образува досъдебно произвеждане. Няма данни за закононарушение. По инспекцията, правена по тематиката „ Булгартабак “ са изискани данни от всички български ведомства. В центъра на всичко е отчет, показан и изпратен на основния прокурор от министъра на вътрешните работи на турски служби, част от турското Министерство на вътрешните работи “, изясни Цацаров, представен от БГНЕС.
Той уточни, че от турското Министерство на вътрешните работи са обяснили, че отчетът има изчерпателен темперамент и е предопределен за задачите на предварителна защита на контрабандата. „ Бил е показан пред „ Интерпол “. Действията на контрабанда на цигари касаят цигари със съответни марки, без да се твърди, че производител е „ Булгартабак “ или са резултат на незаконно произвеждане. Въз основа на отчета в Турция не са подхванати, каквито и да е наказателни производства. Няма дейности по следствие и наказателно гонене “, добави основният прокурор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР