Имам 15 дка земя. От 10 години имам сключен договор

...
Имам 15 дка земя. От 10 години имам сключен договор
Коментари Харесай

Земеделци от Вълчедръм се вдигнаха на протест: Ще бъдат ли заграбени хиляди декари земя с вратичка в закона?

Имам 15 дка земя. От 10 години имам подписан контракт за култивиране на моята земя с еднакъв арендатор да я обработва. Преди месец още веднъж сключих контракт със същата компания и преди два дни разбрах, че някой без мое познание и позволение, без да ме уведомят, се оказвам без земя. Той е извадил контракт с някаква компания да ми вземе земята чартърен ", съобщи за " Здравей, България " една от пострадалите притежатели на земеделска земя.

Тази заран хората се събраха пред общината в град Вълчедръм, тъй като преди дни открили, че компания от друго обитаемо място е сключила контракти за земята, която те обработват. На някои от земеделците даже личната земя е взета чартърен от въпросната компания и по-късно е отдадена на друга компания с един и същи притежател.

Хората настояват, че никой не ги е потърсил, с цел да сключат контракт и не схващат, по какъв начин земите им към този момент са отдадени на различен притежател.

" Преди два дни научих, че с някакъв контракт някой различен се разпорежда с моята земя. Сега аз се оказвам без земя ", оплака се различен ощетен притежател на земя.

Засегнатите упорстват Агенцията по вписванията да забрани малките врати в закона, които разрешават на арендаторите да се разпореждат със земята на притежателите без да ги уведомяват.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР