Имало едно време.... Не, това не е приказка. Сега обаче,

...
Имало едно време.... Не, това не е приказка. Сега обаче,
Коментари Харесай

Очарованието на кристалите

„ Имало едно време... ”. Не, това не е приказка. Сега обаче, в случай че имаме потребност от приказка, дано измислим такава: Имало едно време една вълшебна пещера, която събирала в себе си скъпоценните съкровища на целия свят. Дълбоко в мрака на земята, където в никакъв случай не влизал безоблачен лъч, греели кристали с цветовете на дъгата. Наричали ги „ сълзите на земята “. Те се раждали в нея и оставали в недрата и, до момента в който някой не ги откриел. Нямало път до пещерата, достъпът до нея бил незнаен, сложен и тежък. Който успеел да я откри, самичък се променял – в никакъв случай не се прибирал, оставайки там завинаги, самичък трансфорат в камък, запленен до давност от блясъка на скъпоценните камъни.....

Скъпоценностите са в основата на доста приказни истории, обагрени с мистичност, завършения, не рядко и кръв. Думата „ кристал “ провокира разнообразни асоциации: хубост, власт, въздействие, благосъстояние, феерия... Има скъпоценности, забулени в секрети, за които са излъчени митове, свързани с проклятия и неизбежност. Всичко това е част от историята на мистичните свойства на камъните и тяхното въздействие върху хората, които са ги имали. Както споделят мъдреците, един камък е толкоз скъп, колкото някой е подготвен да даде за него.

Има камъни, които костват скъпо, макар, че не са част от Голямата четворка, най- скъпите кристали - диаманти, рубините, сапфири и смарагди. Но цената им не се мери единствено с пари. Стойността им се мери и с тяхната необичайност, другояче казано до каква степен постоянно се срещат в природата. Например превъзходния Сонора Сънрайз от Мексико, за който има държавна квота за рандеман, Орфеевият ахат от Родопите – прочут и високо скъп от колекционерите в целия свят, Ларимар от Доминиканската република и други Всички те притежаващи магическа, неповторимата хубост, която може да бъде добита лимитирано и единствено на едно само място в света.

Освен тях, обаче, има още доста други забавни и редки камъни. Полускъпоценните камъни също имат своето почтено място. Доста по-достъпни като цена от скъпоценните, с невероятни багри, те са ентусиазъм за направа на превъзходни бижута. " Нови екземляри " се откриват и през днешния ден по време на геологически експедиции, учат се техните сформира и конструкция, с цел да могат да се класифицират и да се прибавят към огромното семейство на съкровищата на Земята.

За лечебните свойства на камъните се е говорило доста. Доколко това е по този начин, мисля, че тук всеки има свое персонално отношение, а вярата нормално единствено ни оказва помощ. В античните култури, с изключение на декоративното им значение, носенето на камъни с лечебна цел е било необятно публикувано. Кристалите, употребявани през днешния ден имат същата мощ, по тази причина бижутата, направени с тях се избират освен по външна прелест. Носени от вас, те могат да усилят силата ви, да пречистят пространството или да успокояват. Специалистите по също употребяват естествени камъни, които със своята позитивна сила поправят отрицателните въздействия от заобикалящата ни среда, внасят равновесие и естетика в живота. Внимателно ситуирани, естествените кристали могат да трансформират живота ви, като част от хубава приказка.

Кристалите са ДНК-то на земята, запис на формиралите я мощни сили и химически отпечатък на еволюцията. Те са неповторими. Изградени са от атоми, подредени в кристална решетка, която всмуква, концентрира и излъчва сила. Кристалът в реалност не е имобилен, а е кипяща молекулярна маса, която вибрира с избрана периодичност. Влиянието на камъните е постоянно позитивно, тъй като те носят носят силата и силата на сътворението си. Един и същ кристал може да се появи с друг образ и цвят, също по този начин може да е прочут и с разнообразни имена. Химичните детайли, които го построяват дефинират оцветяването, а примесите го вършат присъщ. Голям брой кристали са образувани от един минерал, само че има и такива, които са композиция от разнообразни минерали, тъй като процесът на кристализация е протекъл друго. Някои камъни са се образували под въздействие на чудовищни температури и голямо налягане в недрата на планетата, други са се образували в кухини надълбоко в земята, трети са отсрочени на пластове, четвърти се назовават „ натечи “ тъй като са се утаявали капка по капка в продължение на милиарди години.

И по този начин зад едно малко украшение на витрината от време на време се крие многомилионна история, която може да промени живота ни, по метода, по който самият кристал се е трансформирал – постепенно и несъмнено.

И въпреки всичко, по какъв начин да изберем своето украшение? Не се колебайте! Когато избирате кристал, доверете се на интуицията си. Не вие избирате кристала, той избира вас...
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР