Имало е обаждане от президентството и от служебния министър на

...
Имало е обаждане от президентството и от служебния министър на
Коментари Харесай

Радостин Василев: От президентството са се обадили да не съм председател на спортната комисия

Имало е позвъняване от президентството и от служебния министър на спорта Весела Лечева да не съм ръководител на спортната комисия - това съобщи на брифинг в Народно събрание депутатът от " Продължаваме промяната " Радостин Василев.

По-рано през днешния ден Народното събрание не съумя да избере ръководител на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта, откакто за председателското място имаше две оферти - от Продължаваме промяната и Движение за права и свободи. Форматът и съставът на комисията бяха гласувани с единогласие, само че Политическа партия предложиха за ръководител досегашния състезателен министър Радостин Василев, до момента в който от Движение за права и свободи желаеха тя да бъде управлявана от Халил Летифов. Двете оферти бяха гласувани поотделно, само че нито едно не събра задоволителна поддръжка - гласа си за Василев дадоха 93-ма депутати от общо 219 дали своят вот, до момента в който кандидатурата на Летифов бе подкрепена от 99 от гласувалите 214 души. Летифов бе подсилен от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, до момента в който за Василев гласоподаваха групите на Политическа партия, Българска социалистическа партия и Демократична България.

Радостин Василев заяви, че във вторник ПГ на Политическа партия е била известена кои комисии ще бъдат при тях, в това число Комисията по спорта.

" Беше решено да бъда препоръчан за ръководител на Комисията по спорт ", сподели той и добави, че е бил помолен да се откаже от поста, защото сега това ще е най-добре за него.

" Защо се постанова аз да не ръководя? " - попита Василев.

По думите му е имало позвъняване от президентството и от служебния министър на спорта Весела Лечева да не е ръководител, в резултат на което се е провел диалог в наличието на Кирил Петков и цялото Движение за права и свободи.

" Цитирам ги: няма да си оставят магарето в калта ", съобщи Радостин Василев.

Председателят на ПГ на Политическа партия Андрей Гюров изясни, че в дух на консенсус са били разпределени комисиите.

Политическа партия е трябвало да получи пет комисии. " Като жест на компромис взехме решение при нас да пристигна Комисията по спорта ", съобщи той, по-късно обаче е изпратен нов лист, в който спортната комисия не попада.

Кирил Петков уточни, че Радостин Василев е готвил сигнал в КПКОНПИ против Весела Лечева, който беше импортиран през вчерашния ден. По думите му Мустафа Карадайъ ясно е декларирал, че е поел ангажимент, само че към кого Петков твърди, че не знае. " Продължаваме промяната " е тук да спре тези подмолни задължения ", сподели някогашният министър председател. " Хората, които би трябвало да взимат решения за комисиите, са тук, в тази постройка ", добави той.

На въпрос кой е индивидът от Движение за права и свободи, който е предизвестил, че е имало позвъняване от страна на президентството и кой от президентската институция се е обадил, с цел да каже, че Радостин Василев не би трябвало да бъде ръководител на Комисията по спорт, Радостин Василев отговори: " Питайте Движение за права и свободи. "

По отношение на импортирания през вчерашния ден сигнал за спор на ползи против служебния състезателен министър Весела Лечева, той беше безапелационен: " Стани министър - да си ремонтираш парцела в интерес на страната. " /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР