Имало е една-единствена акция срещу Никола Николов – Паскал през

...
Имало е една-единствена акция срещу Никола Николов – Паскал през
Коментари Харесай

Слави Ангелов: Има доказателства, че Живко Коцев има общо със схемата на Паскал 


„ Имало е една-единствена акция против Никола Николов – Паскал през 1998 година Това съобщи в предаването „ Панорама “ проверяващият публицист Слави Ангелов, който е следял активността на посочения за контрабандист на цигари и разгласен за общодържавно търсене мъж. „ Не знам какво се е случвало с този човек 20 години преди да го открия, нито и какво се е случило с него в идващите 9 години, откакто го открих. Отговорът на този въпрос е нищо “.

Ангелов изясни, че Паскал е бил сътрудник на „ Държавна сигурност “ и е правил контрабанда по време на всички ръководства в България след прехода. „ Всички тези схеми с цигари са доста съществени. Става въпрос за големи пари. В първия случай, за който аз писах, става дума за загуби за страната от порядъка на 130 млн. лева на месец – това са единствено загуби от неплатени мита и акцизи. В множеството от схемите цигарите влизат в България, това значи, че контрабандата нанася двоен удар – тези цигари влизат на доста по-ниска цена, и хората купуват тях, а не тези, за които са платени мита и акцизи “.

Според него има две вероятни аргументи този човек внезапно да бъде „ ударен “ – или тъй като е спрял да заплаща на който би трябвало, или идните избори.

Определи като нелепости изказванията на юриста на задържаната директорка на „ Митниците “ – че са подготвяни контрабандни канали за пазаруване на избори.

„ Твърдението, че с парите от хванатия кокаин в Бургас трябвало да се заплащат изборите ми звучи тъкмо толкоз неуместно, колкото, че Калин Стоянов е извънредно съумял министър, тъй като е понижил убитите от произшествия с 30 броя за година “.

Ангелов не счита, че опиатите в Бургас са свързани с следствието в „ Митниците “, нито пък с подадената и след това оттеглена оставка на основния секретар на Министерство на вътрешните работи. Каза обаче, че има информация от източници, че Живко Коцев е обвързван със схемата на търсения Никола Николов – Паскал.

„ Получих информация, която не е обвързвана с каналите за приключване на информация, т.е., не е следена. От нея знам, че има много доказателства, които свързват основния секретар със схемата на така наречен Паскал. Става въпрос за доказателства, събрани със СРС, става въпрос за смс-и, получавани от него от хора, които са свързани с Паскал и в следствие те получaват пък непосредствено смс от него. Също по този начин вярвям, че има фотоси, които не съм виждал, които са много смущаващи. И в действителност аз доколкото разбирам, че желанието му да стане предпазен очевидец е под натиска на събитията и фактологията, събрани по този случай, а не от нещо друго “, съобщи Ангелов.

„ Според мен в този момент желанието му да остане в Министерство на вътрешните работи е да се реализира някакъв паритет в министерството, с цел да може да има надзор върху изборите, защото машинациите, които се вършат с хартиените бюлетини – Министерство на вътрешните работи е службата, която може оказва надзор и напън, да потиска и покрива схемите на своите и така нататък И при тези избори, които не чакаме да завършат с някакъв огромен надвит резултат за някоя от партиите, това нещо ще бъде доста значимо “, изясни проверяващият публицист. Той съобщи още, че е изумен, че за Паскал е издадена единствено национална, а не общоевропейска заповед за търсене.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР