Имахме ситуации при 1:0, в които можехме да затворим мача,

...
Имахме ситуации при 1:0, в които можехме да затворим мача,
Коментари Харесай

Илиан Илиев: Късният изравнителен гол не може да отнеме положителните неща

Имахме обстановки при 1:0, в които можехме да затворим мача, а най-после стана, че ни изравниха. Това обаче не може да отнеме позитивните неща. Това съобщи селекционерът на България Илиан Илиев след равенството 1:1 с Азербайджан в последния си мач от шампионата FIFA Series. „ Лъвовете “ завършиха дебютното издание на другарската конкуренция в Баку с победа над Танзания с 1:0 и реми с домакините.


„ Азербайджан е тим, който като влезе в последната третина е доста рисков. Имахме обстановки при 1:0, в които можехме да затворим мача, а най-после стана, че ни изравниха. Това обаче не може да отнеме позитивните неща. Стояхме високо, пресирахме добре, отнемахме високо топката, само че не успяхме да отбележим втори гол, с който да затворим мача “, стартира Илиев.

„ Мисля, че имаме запаси в притежанието на топката. Когато сме затворени, би трябвало да имаме самочувствието да изнесем топката. Изморихме се от високата преса и това повлия на играта в отбрана в края. След гола имахме 3-4 обстановки, в които трябваше да затворим мача – не успяхме, само че и основаването на такива обстановки е добър отзив за работата ни “, сподели още наставникът на Черно море.

„ В края на мача Азербайджан рискува много. В тези обстановки, в случай че бяхме създали положителни бързи контраатаки, можехме да решим всичко. Този тим победи Швеция тук преди няколко месеца, тъй че не играхме със инцидентен тим. Можем да играем против съперник, който може да играе и да го пресираме високо. Съдейки по последните резултати против тимове, които бяха против по-слаби отбори от Азербайджан, не са хубави, тъй че този път успяхме да се надиграваме с подобен тим “, приключи треньорът на България.

Голмайсторът за националите ни Филип Кръстев изрази страдание, че „ трикольорите “ не са отбелязали по-рано в срещата второ попадение. „ Мисля, че резултатът е законосъобразен. Азербайджан си завоюва равенството със мощния напън в края. Жалко, че не успяхме да вкараме втори гол и нещата да отидат в наша изгода. Азербайджан бе по-свеж от нас и това си личеше. През целия мач те бяха тимът, който се усещаше по-добре с топката. Ние имахме мощни минути, в които показахме, че можем да пресираме Азербайджан високо и да направляваме дуела, създавайки и голови положения “, сподели той.

„ Чисто отборно с всеки идващ мач се напасваме един към различен. Започваме да привикваме със мощните страни на всеки в тима. Всички би трябвало да се развиваме с клубовете, с цел да може като дойдат мачовете на националния тим да покажем на какво сме способни и колективът да бъде на високо равнище “, приключи футболистът на нидерландския Цволе. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР