Имах ползотворен среща и разговори с президента на САЩ (Джоузеф

...
Имах ползотворен среща и разговори с президента на САЩ (Джоузеф
Коментари Харесай

Радев се надява на помощ от САЩ за изтребителите ни

" Имах потребен среща и диалози с президента на Съединени американски щати (Джоузеф Байдън), с Антъни Блинкен (държавен секретар на САЩ) и секретаря по защитата Лойд Остин по време на срещите на върха в НАТО в Брюксел. На тях ясно сложих въпроса за нашите упования за допустимо най-бързо доставка на нашите самолети Ф-16 по към този момент подписани и платени от нас контракти ", сподели Радев, написа.

Припомняме, при започване на рецесията в Източна Европа стана ясно, че ще има забавяне по осъществяването на контракта за доставката на нови изтребители за българската войска. Първо се говореше за забавяне от няколко месеца, само че след това министър председателят Кирил Петков уточни и период от 2 години. Като съществена причина се показват усложненията с логистиката, обвързвана с пандемията.

Държавният глава се надява на помощ от страна на Съединени американски щати за гарантиране на боеспособността на нашите изтребители и авиация.

Това е доста добре, че от ден на ден български жители се интересуват от политическите събития. Това е хвалба и за господин Плевнелиев, само че както нормално неговите душевни терзания и думи се разминават с действителността. Така държаният глава Румен Радев разяснява пред публицисти дали е отказал среща на държавния секретар на Съединени американски щати Лойд Остин.

Румен Радев не е чул държавното управление на Съединени американски щати да е назначило български министри за собствен представители - това са спекулации. Ние сме признателни на всички, значимото е, че са живи и здрави.

За визитата на украинския външен министър у нас Дмитро Кулеба и за това, че си тръгвал отчаян от България, Радев съобщи, че господин Кулеба неведнъж изразил своята дълбока благодарност за ролята на България и помощта, която нашата страна оказва на Украйна. Позицията си Кулеба изразил и пред самия Румен Радев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР