Има затихване на икономическия растеж глобално, разходите обаче набъбнаха. Служебният

...
Има затихване на икономическия растеж глобално, разходите обаче набъбнаха. Служебният
Коментари Харесай

Икономист: ДДС ставките трябва да се върнат на нивата си от 2019 г.

Има затихване на икономическия напредък световно, разноските обаче набъбнаха. Служебният кабинет споделя " каквото сте си надробили, това ще си сърбате " или под паника ще би трябвало да махнете данъчни облекчения. В такава среда по-скоро ще се усъвършенстват разноските, само че да не се подвигат налозите. Почти неизбежно е връщането на ставките. Можем да имаме уравновесен бюджет без никакъв дефицит. Служебният кабинет влезе в общия хор на безотговорността. Това сподели икономистът Кузман Илиев за " Твоят ден ".

Според него България влиза в стадий на криза. " Дай Боже да е единствено затихване на икономическия напредък, само че може и да е тежка криза ", изрази надежда той. 

Икономистът Юлиан Войнов счита, че МФ показва прекомерно черна бюджетна картина. " Може да се прекратят всички дотации и помощи на бизнеса, това натоварва извънредно бюджета и е изцяло ненужно. Капиталовата стратегия е изкуствено раздута, разноски от 10 милиарда са невъзможни. Бюджетът има извънредно доста буфери. Можем да имаме бюджетен недостиг от 3%, в случай че се усъвършенстват разноските ", съобщи той. 

По думите му международната стопанска система приказва, че няма да стигнем до криза. " Голяма част от данъчните ни доходи идват от косвени налози, плоският налог играе позитивна роля. Изградили сме една уравновесена данъчна система. Данък добавена стойност ставките би трябвало да се върнат на равнищата си от 2019 година ", счита Войнов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР