Има възможност през февруари да се премине отново към двукратно

...
Има възможност през февруари да се премине отново към двукратно
Коментари Харесай

От февруари може да се върне двукратното тестване в училище

Има опция през февруари да се премине още веднъж към двукратно тестване всяка седмица, само че това ще стане ясно след първия търг за новите, по-чувствителни, проби " за проучване в учебно заведение.

Това съобщи министърът на образованието акад. Николай Денков пред Bulgaria ON AIR. И увери, че системата разполага с задоволително проби до края на този месец.

" Здравният министър Сербезова ме увери, че новите ще са с по-висока сензитивност - 95%. Дори и предходните проби са положителни за скрининг. Следващите количества ще са отново от слюнчестите, методът на правене ще е доста сходен ", посочи министър Денков.

Между 8 и 10 пъти са разликите в страната във връзка с сложени под карантина учители и възпитаници. Най-високи равнища има в Благоевград - 8,53% за учителите, а най-ниски са в Търговище - 1,08%. За учениците най-високи са равнищата в Бургас - близо 5%, а най-ниски са още веднъж в Търговище - 0,55%.

" Директорите са тези, които вземат решение за локалния метод. На ден получаваме стотици поръчки за карантиниране на паралелки. Реагираме в същия ден. В гимназиалния стадий имаме изцяло имунизирани 8,3% и 7% преболедували деца. В София са повече, в други области са по-малко. 48,2% от учителите са имунизирани, също и 38,2% от непедагогическия личен състав ", сподели акад. Денков.
Свързани вести 4 учебни заведения минават онлайн поради заболели деца и учители Омикрон повали и имунизирани училищен екипи
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР