Има условия за това и бързо трябва да се предложат

...
Има условия за това и бързо трябва да се предложат
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Да се отвори трудовият пазар за украинците, вместо да им се дават по 40 лв.

" Има условия за това и бързо би трябвало да се предложат съответни решения. Особено, като войната продължи по-дълго ", разяснява Димитров пред БНР.

По думите му хотелиерите, които настаняват бежанци у нас, ще получат първо по 40 лева дневно за човек, а също и обезщетения за тока до март, които са обезпечени към този момент.

Ако покажат сметки, че все пак не могат да се оправят, този диалог е открит. Но огромна неточност е да чакаме, че страната би трябвало да покрива всички разноски. Държавата не би трябвало да позволява да прави големи бюджетни дефицити, съобщи депутатът.

Той разяснява, че икономическата цена от войната е голяма, като човешките жертви са най-ужасното нещо.

" Води се война на територията на Европа, това несъмнено води до повишаването на редица артикули, най-много на енергоносителите. Това никой не може, за жалост, да го избегне. Това, което ние в България можем да създадем, е да бъдат взети вероятните ограничения особено за петролните артикули.

Запасите са факт - те са за 90 дни - част от тях са на територията на България, част от тях са на територията на Европейски Съюз. Сега би трябвало незабавно да вземем ограничения, тези, които са на територията на Европейски Съюз също да бъдат обезпечени, че ще бъдат употребени на територията на България.

Другото незабавно е газовата връзка с Гърция да бъде подготвена до лятото ", сподели още Димитров.

" Обмисля се обезщетенията за небитовите консуматори поради високите енергийни цени да продължат и след март. Това би трябвало да се направи, като цените ще се дискутират какъв брой да бъдат. Удължаването би трябвало да бъде съобразено с това, по кое време ще завърши и войната, счита той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР