Има толкова много рецепти за пирожки, но не всички тайни

...
Има толкова много рецепти за пирожки, но не всички тайни
Коментари Харесай

Как да приготовим пирожки за една хапка

Има толкоз доста предписания за пирожки, само че не всички секрети са разкрити, скъпи читатели! Благодарение на необикновени форми е изцяло допустимо да се създадат 100 броя дребни пирожки за 20 минути!

Малки пирожки

Малки пирожки наподобяват доста апетитни. Те със доста заряд и малко тесто. Пирожки могат да се употребяват с чорба и чай и също по този начин за почерпка на посетители. И в случай че замразите пирожки, постоянно ще можете бързо да приготвите ядене при положение на непредвидени посетители.

Тестото е леко и доста нежно, а заради специфичното подготвяне е доста малко в пирожки. Препоръчвам да се пече двойна или даже тройна порция!

СЪСТАВКИ ЗА ТЕСТО

400 г брашно
2 яйца (1 за размазване на пирожки)

250 мл кефир
1 с. л. заквасена сметана

1 ч. л захар
1 ч. л сол

3 с.л. растително масло
1 ч. л. бакпулвер
сусам за поръсване

СЪСТАВКИ ЗА ПЪЛНЕЖ

100 грама варен салам или шунка
50 г корав кашкавал
пресни зеленчуци
1 скилидка чесън

ПРИГОТВЯНЕ

1. Първо направете тестото. Смесете всички течни съставки със сол, захар и бакпулвер. Добавете пресятото брашно на порции и омесете меко, еластично тесто.

2. Поставете тестото в купа, покрийте го с забрадка и го оставете на стайна температура за 20 минути.

3. Междувременно подгответе пълнежа. Колбас и кашкавал настържете на огромно ренде, прибавете зеленчуци и ситно нарязан чесън.

4. И в този момент най-интересното – дано пристъпим към формоването. За това ще ви би трябвало елементарна пелменица! Тестото разделете на 4 елементи. Всяка част разточете в слой с дебелина 2-2,5 мм.

5. Пелменица щедро поръсете с брашно и покрийте със слой от тестото. Поставете пълнежа в клетките. Покрийте с втори пласт и изтъркалете с точилка. Извадете пирожки от пелменица и ги поставете във тава да се пекат, авансово намазана с растително масло.

6. Смажете детайла с разрушено яйце и поръсете със сусам. Печете в пещ, загрята до 180 градуса за 20-25 минути.

Приятно вкус!

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР