Има такъв народ в деловодството на Народното събрание предложения за

...
Има такъв народ в деловодството на Народното събрание предложения за
Коментари Харесай

"Има такъв народ" отново опитва да улесни провеждането на референдуми

Има подобен народ " в деловодството на Народното събрание оферти за промени в закона за директното присъединяване на жителите в държавната власт и локалното самоуправление, с които цели да облекчи провеждането на референдуми. Предложения в тази посока партията на Слави Трифонов направи и в по-предишното, 47-мо Народно заседание, само че.

Политическата интензивност на водача на " ИТН " стартира таман с референдум през 2016 година, чиито решения не бяха узаконени. Наскоро концепцията на партията за референдум за президентска република и се провали в начална фаза.

Сред предложенията на " ИТН " за промени в закона е таман броят на подписите за инициирането на допитвания да е по-нисък. Депутатът Станислав Балабанов показа акценти от настояванията на партията:

" Искаме да дадем опция на ГРАО да си свърши работата и да реши дали събраните подписи от хартиения на електронния притежател са годни ", сподели Балабанов.

На въпрос на " Дневник " дали партията счита, че възможното приемане на предложенията ѝ, в частта с унищожаване на условието за най-малък брой дали своят вот, може да оказват помощ на референдума на " Възраждане " против въвеждането на еврото в България, Тошко Йорданов сподели: " Не може един закон да се прави поради един референдум. В естествените демократични страни няма предел, който да се изисква да се явят толкоз колкото са били на последните национални избори ".

 Да, не, рано е да се каже: референдумът против еврото ще зависи от юридически хватки Да, не, рано е да се каже: референдумът против еврото ще зависи от юридически хватки
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР