Има такъв народ скочи срещу последната заповед на здравния министър

...
Има такъв народ скочи срещу последната заповед на здравния министър
Коментари Харесай

ИТН скочи срещу заповедта на Кацаров за нови Covid-ограничения спрямо бизнеса

" ИТН " скочи против последната заповед на здравния министър Стойчо Кацаров за нови ограничаващи ограничения от през днешния ден във връзка скока на инфектираните с ковид в страната. Негативната реакция на най-голямата парламентарна група е подбудена изключително от условието рестриктивните мерки да не важат единствено при 100% имунизиран личен състав в даден обект. Затова от групировката регистрираха като " притеснителни " следените " поръчки за политики ", които прозирали от последната заповед на здравния министър.

" Указанията, които се дават във връзка с имунизация за работещите в редица публични браншове, както и достъпът до тези браншове единствено на имунизирани или преболедували, или такива с потвърден PCR тест, опонира на съществени права на жителите включително правото им на труд и на свободен достъп до публични обекти ", стачкува от името на Има Такъв Народ вирусологът Андрей Чорбанов.

Настояваме за анулация на всевъзможни дискриминационни ограничавания, които разделят обществото на имунизирани и неимунизирани, лишавайки последните от съществени техни права, съобщи депутатът в декларация от трибуната в Народно събрание.

 Здравните управляващи стягат Covid ограниченията от понеделник Виж още

" Вече година и осем месеца няма трайно и дейно решение на рецесията с COVID-19. Наред със здравния проблем, не трябва да неглижираме обществения и икономическия резултат, който се стоварва с особена тежест върху няколко бранша като хотелиерство, ресторантьорство, превоз и редица други, свързани с тях ", уточни Чорбанов.

По думите му като реакция на тази заповед всеобщо работещи са подали молба за овакантяване пред работодатели. Това ще докара до големи проблеми, които ще са разследване на трайна неспособност за възобновяване на тези браншове заради липса на квалифициран и изобщо на личен състав.След няколко локдауна сме на път трайно да загубим хората, които имат изобщо предпочитание да работят в тези браншове ", посочи Чорбанов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР