Има такъв народ може и да подкрепи на първо четене

...
Има такъв народ може и да подкрепи на първо четене
Коментари Харесай

ИТН иска да приеме бюджет `на парче` -

" ИТН " може и да поддържа на първо четене държавния бюджет, който през вчерашния ден падна в бюджетна комисия, партията ще направи своите редакции, а по време на окончателното гласуване ще поддържа " бюджет на парче ". 

Това стана ясно по време на брифинг на Има Такъв Народ в Народното събрание.

По думите на Тошко Йорданов и Ива Митева групата на Има Такъв Народ ще направи това, което е заречен водачът им Слави Трифонов в сряда, до момента в който обявяваше, че напуща обединението. Тогава той даде поръчка, че групата му ще поддържа единствено обществените ограничения. 

Вчера в комисия бяха признати дребните бюджети на ДОО и НЗОК, само че не и огромният държавен бюджет, от който в действителност идват парите за пенсии и здраве. Ако и в зала се случи същото, то това ще е следващият казус след напускането на Има Такъв Народ от властта. Въпросът с държавната хазна в допълнение ще се усложни, в случай че фактически се одобри някакъв " бюджет на парче ". Дали Има Такъв Народ ще гласоподава текстовете и какво ще се случи с актуализацията, ще стане ясно идната седмица. Към този миг депутатите на Слави Трифонов не са решили по какъв начин ще постъпят.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР