Има такъв народ излезе с кратка декларация в парламента, докато

...
Има такъв народ излезе с кратка декларация в парламента, докато
Коментари Харесай

ИТН: Омаскарихте се! Ние сме кауза, която ще бъде жива, време е някой да изхвърли боклука

" ИТН " излезе с къса декларация в Народното събрание, до момента в който председателският съвет ще опита от втори опит да реши проблема с гласуването на оттегления от тях кабинет. Тя обаче този път не беше показана от ръководителя на парламентарната група Тошко Ѝорданов, а от заместничката му Виктория Василева.

" От няколко месеца всички ни дават уроци по парламентаризъм. Твърдят, че знаят кое по какъв начин се прави. Те били движимости в тази работа. Нека да ви кажем по какъв начин ние видяхме парламентаризма в последните 2 седмици. Той се показва в това да приказват едно пред парламентарната ни група, друго пред медиите, трето пред групите си. Парламентаризмът се показва в репликата: Обещайте му нещо на Христо , след това няма да го извършите. Свежда се до: Моля ви, направете нещо, тъй като в идващия парламент няма да влезем.

Парламентаризмът е имитация от вида: Махнете този. Сложете който и да е, единствено махнете този. Парламентаризмът е подготвеност на един човек да се жертва за министър, единствено дето никой не го е канил. Това е техният парламентаризъм, само че не е нашият. И в никакъв случай няма да бъде. За тях е безсрамие, че предложихме държавно управление с 65 народни представители. Не беше ли безсрамие от тяхна страна в 45-ия парламент, когато бяхме 51, да ни умоляват със сълзи на очи да създадем държавно управление, и то без условия. Защото се опасяваха от избори ", изчете Василева.

И продължи:

" Ние просто сме почтени и същински. Не се крием зад лицемерни усмивки и кухи изречения . Очевидно е, че не са привикнали на подобен език и такова държание. Свикнали са всичко да се урежда с шушукане по ъглите в Народното събрание за предварителното договаряне на порциите. Никога същински не са желали диалог за политики. Някои от тях го потвърдиха с формалното си присъединяване в експертните групи. Това беше прикритие, което целеше да проправи път към постове и въздействия. През цялото време чакаха другия диалог - кои министерства ще получат и кои регулаторни органи ще овладеят. Не го получиха. И няма да го получат от Има Такъв Народ ", добави депутатката от Има Такъв Народ.

" Никога не са желали съглашение с Има Такъв Народ . Доказаха го всички с взаимоизключващите се условия, които сложиха. Христо Иванов няма да се подпише под едно съглашение с Мая Манолова. Мая Манолова не желае да се подпише под едно съглашение с " Българска социалистическа партия за България ". " Българска социалистическа партия за България " не приема съглашение, подписано единствено от партиите на митинга. Всички дружно няма да подпишат общо съглашение и в случай че чуят даже за подписано двустранно такова, се отдръпват. Страхотен парламентаризъм, дами и господа! Поздравления!.

" Колкото и да обикалят по телевизионните студиа, няма по какъв начин да изтрият срама от лицата си. Само се вижда по какъв начин от ден на ден им пресъхват гласчетата поради хилядите изречени лъжи . Безпомощни са да обяснят и оправдаят лицемерието си. В последното издание на " Панорама " по Българска национална телевизия госпожа Дончева сподели: " Аз не съм сюрпризирана от нищо. Най-малко съм сюрпризирана от българския народ. Той е податлив да взима странни решения, екстремални, безусловно скарани със здравия разсъдък. Лидерите няма потребност да водят почтена акция. Няма кой да повярва на почтена акция. Няма кой да повярва на почтена акция. " Повтори го два пъти, да не би някой да не го е чул. Искам да кажа на госпожа Дончева, че има кой да повярва на почтена акция и тя ще разбере напълно скоро . Ако за всички тях това е политиката, нас не ни бройте за политици. Ние ще си останем хора, които виждат, чуват и най-важното - си държат на думата ".

" Накрая желая да благодаря на всички, които се сплотиха в омразата си към истината. Благодарение на невижданите офанзиви и напън, които понесохме от всички страни от няколко седмици, структурите на Има Такъв Народ са още по-единни и решителни. Много са ни подценили, в случай че са считали да ни пречупят душевен, да ни увиват и омаскарят. Омаскарихте себе си! Има Такъв Народ е идея, която е доста по-голяма от мен и моите сътрудници, и тя ще бъде жива. Време е някой да изхвърли боклука! ", приключи декларацията.

От партията отхвърлиха да дават отговор на въпроси. Вижте цялото им изказване:

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР