Има такъв народ искат да коригират промените в конституцията и

...
Има такъв народ искат да коригират промените в конституцията и
Коментари Харесай

ИТН ще търси мнозинство да оправи Конституцията

" ИТН " желаят да поправят измененията в конституцията и ще търсят болшинство за това в идващото Народно заседание. 

" В идващия парламент ще търсим конституционно болшинство, с което да оправим конституцията.

Това, което направиха, е безусловно безумие ",

разгласи шефът на групата на Има Такъв Народ в Народното събрание Тошко Йорданов, откакто партията му взе и незабавно върна празен третия мандат за сформиране на държавно управление. " Каквото и служебно държавно управление да се получи - към ПП-ДБ и ГЕРБ. Особено към ПП-ДБ - те утвърдиха лист на ГЕРБ. Христо Иванов на практика избра длъжностен кабинет на ГЕРБ дружно с Кирил Петков и така наречен военачалник ", сподели Йорданов.

" Отговорността за това служебно държавно управление, каквото и да е то и който и министър-председател да бъде определен по листа, който направиха, е на ръководещата сглобка.

И най-много на ПП-ДБ, които участваха в този развой, одобрявали са имената, които би трябвало да бъдат дадени, метода, по който се избира длъжностен кабинет. Сега каквото и да се случи от тук нататък в тази сфера виновността е тяхна, не е на никого различен ", акцентира още Йорданов.

Той също позволи, че е допустимо да се стигне до конституционна рецесия. Тошко Йорданов не уточни кой от вероятните претенденти за длъжностен министър председател би бил най-подходящ и изясни, че този въпрос би трябвало да е към Христо Иванов. " Той е давал листата. Мнение ще дават тези, които са правили листата. Нито господин Радев може да дава мнение, тъй като той е подложен пред приключен факт, нито ние, които бяхме срещу ", изясни депутатът.

Закритата част на срещата на Има Такъв Народ с Радев продължи към 30 минути.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР