Има такъв народ“ декларираха пред ГЕРБ-СДС, че са готови да

...
Има такъв народ“ декларираха пред ГЕРБ-СДС, че са готови да
Коментари Харесай

Тошко Йорданов призна вина на ИТН за финансовото състояние на страната

„ ИТН “ заявиха пред ГЕРБ-СДС, че са подготвени да поддържат всяка добра концепция, само че без да робуват на " идеологически щампи ".

" Още преди изборите декларирахме, че ще подхождаме градивно и практично ", съобщи от името на групировката Тошко Йорданов. Той предизвести, че в случай че се получи болшинство за парламент, програмата би трябвало да бъде обща, а не дело на някоя от партиите.

Йорданов съобщи, че диалозите сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са изглеждали " извънредно безсмислени и странни " , като добави, че е решение на партията на Борисов какъв брой дълго да продължат те. После Йорданов упрекна някогашният финансов министър и съпредседател на „ Продължаваме промяната “ - Асен Василев, че носи виновност за неприятната обстановка, в която се намира страната.

В същото време Йорданов призна, че и Има Такъв Народ имат виновност за това, защото са били съдружни сътрудници на " Продължаваме промяната " в 47-то Н С. Затова в този момент групировката, която има най-малката парламентарна група, завиха, че нито една партия няма да получи „ сляпа поддръжка “ от тях.

Две огромни задания пред 49-ото Народно събрание очерта Томислав Дончев от ГЕРБ - да образува държавно управление и бюджета. И предложи тъкмо с бюджета да стартират диалозите и се съгласи с Йорданов за " сериозното положение за обществените финанси ".

" Такъв недостиг за нас е безусловно недопустим. Не единствено тъй като стопира България по пътя за еврозоната, дефицитът в последна сметка значи дълг, а този дълг е наш - на страната, на българското общество, на страната ни. Даже диалогът за 3% недостиг не е безвреден - той отново е недостиг и значи 6 милиарда дълг годишно ", сподели Дончев. Според него по-притеснителното е, че съгласно техния разбор в бюджета има запаси, само че те не са за 6 милиарда.

" Въпросът за държавно управление става още по-драматичен, тъй като това не е държавно управление, което би трябвало да ръководи в спокойна атмосфера, а държавно управление, което дружно с болшинството в Народното събрание би трябвало да взема тежки решения ", уточни той. Заподозря, че с Има Такъв Народ са на едно мнение по повод повдигането на налозите, тъй като във времена на рецесия е неприятна мярка и неприятен сигнал към бизнеса. Дончев добави " Две години да се запазят финансовата стратегия с по-малки разноски от бюджета, разчитайки на европейско финансиране.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР