Има силно нарастване на напрежението в сглобката. Отчасти това се

...
Има силно нарастване на напрежението в сглобката. Отчасти това се
Коментари Харесай

Съветник на президента Радев: Подготвя се пренареждане на сглобката

" Има мощно повишаване на напрежението в сглобката. Отчасти това се дължи на предизборната обстановка, само че съгласно мен освен. Моето мнение е, че се приготвя пренареждане, реконструиране на сглобката и явно, че натискът е ориентиран комбинирано от Движение за права и свободи и ГЕРБ върху ПП-ДБ, дори по скоро върху Политическа партия ". Това разяснява предбившият консултант на служебния министър председател Гълъб Донев и някогашен ръководител на Стратегическия съвет към президента - Александър Маринов.

Относно законодателните промени и дейностите на президента, който сезира Конституционен съд за новите енергийни вноски върху вноса и преноса на газ през България, той изрече мнение:

Вчера президентът сезира Конституционния съд за новите енергийни вноски върху вноса и преноса на газ през България, провокирали острата реакция на Унгария и Сърбия. Брюксел пък изиска да знае дали страната ни не променя на признатите общностни правила за търговия с сила.

" Тази недомислена корекция с доста огромни неясноти е уязвима по доста посоки. Тя е писана на коляно, урбулешката и с нея се нарушават базисни правила на законотворчеството. Това е следващият долнокачествен закон. Цитирам министър-председателя, който по този начин характеризира законодателната активност на болшинството в Народно събрание ", разяснява Александър Маринов.

Една част от законите, засягащи цялото общество, изобщо не са съпроводени от един даже най-малък разбор какви ще са последствията от тях, счита Маринов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР