Има сигнали за това, че бандата на „Килърите“ готви бягство

...
Има сигнали за това, че бандата на „Килърите“ готви бягство
Коментари Харесай

Журналист: Има сигнали, че „Килърите“ готвят бягство и няколко покушения

Има сигнали за това, че бандата на „ Килърите “ готви бягство от пандиза и няколко покушения.

Това разяснява проверяващият публицист Катя Илиева в студиото на „ Лице в лице “ по bTV във връзка показния разстрел на предприемача Петър Христов в столицата.

Според нея е алармирано, че незаконната група събира запас, а има и данни, че някой от пандиза им обезпечава лочистична поддръжка.

По думите й от момента, в който стана убийството, стартира да се популяризира една и съща опорна точка. Това една допустима версия, само че не и единствена, счита журналистът.

„ Подозрително е, тъй като през първите часове и по-късно е мъчно да се каже кой по какъв метод е работил “, уточни журналистът.

„ Да казваш, че това е най-възможната версия е изцяло непрофесионално. Защото това са хора, които лежат в пандиза “, съобщи още Илиева.

Според нея с това изявление Министерство на вътрешните работи се вкарва в задънена улица и уточни, че е значимо дали е имало оперативни сигнали, че се готви нападение.

„ Това не е инцидентен човек и аз си мисля, че евентуално не е имало такива сигнали, тъй като той щеше да бъде предизвестен “, съобщи още тя.

Според нея във връзка с делото „ Килърите “ и мокрите поръчки предприемачът няма безусловно никакво касателство.

Катя Илиева съобщи, че полицията разполага с доста съществени данни за това, че „ Килърите “ готвят няколоко покушения.

„ Има няколко такива сигнала, насъбрани от 2011 година, и по тях не се работи “, съобщи журналистът.

Според нея обаче няма никакъв прогрес по тези сигнали.

Разследващият публицист разяснява и шесторното ликвидиране в Нови Искър.

„ В последна сметка Росен е артикул на системата и артикул на Министерство на вътрешните работи “, уточни тя, като добави, че от 2009 година той необезпокоявано се е разхождал.

„ Колко още хора като него по този начин се разхождат към нас. А в това време никой не търси отговорност “, попита журналистът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР