Има сигнали, че списъкът Магнитски ще продължи да се разраства,

...
Има сигнали, че списъкът Магнитски ще продължи да се разраства,
Коментари Харесай

Магнитски ще има продължение: Йотова и МВР

" Има сигнали, че описът Магнитски ще продължи да се разраства ”, съобщи пред публицисти вицепремиерът Илияна Йотова. Тя участва на доклада за активността на Националното бюро за правна помощ. " Този лист е още едно доказателство, че явно не сме си свършили работата ”, акцентира Йотова.

" Няколко Народно събрание, последните, трябваше да одобряват съответното антикорупционно законодателство, както виждате, на няколко пъти законодателните планове се спънаха в пленарна зала ”, подсети вицепрезидентът. Тя добави, че се надява след вота да има устойчиво болшинство със устойчиво държавно управление, които да имат първи приоритет приемането на такива ремонти.

Думите на Йотова бяха подхванати от служебния вътрешен министър Иван Демерджиев, който също разгласи, че чака описът със глобени българи по закона Магнитски да бъде уголемен. Пред кореспонденти той разяснява прогнозите на вицепрезидента.

" Моите упования са същите. Поставил съм задача на нашите структури да работят в задатък, да имаме напреднала работа по отношение на евентуалните лица, които могат да излязат в този лист ", сподели Демерджиев.

" Така че такива са и моите упования – да се усили. Силно се надявам, че преди да излезе идващият лист, ние ще имаме резултати по досъдебни производства, които да касаят лица, които ще попаднат в този лист ", разяснява още служебният вътрешен министър.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР