Има сигнали, че се разпродават бронирани коли от материалната база

...
Има сигнали, че се разпродават бронирани коли от материалната база
Коментари Харесай

Зам.-министърът на правосъдието: Има сигнали, че се разпрода...

Има сигнали, че се разпродават бронирани коли от материалната база на Бюрото за отбрана на очевидци. Това съобщи зам.-министърът на правораздаването Иван Дерменджиев по БТВ във връзка прехвърлянето на Бюрото за отбрана на очевидци към Министерство на правораздаването.

„ Министерство на правораздаването няма желание да въздейства или да понижава състава на Бюрото за отбрана на очевидците. Няма напуснали все още. Прокуратурата ни спомага. Прехвърлянето на чиновниците стана без разтърсвания. При прехвърлянето на материалната база има сигнали, че се разпродава имущество. Ако това е по този начин, е допустимо да се заплаши животът и здравето на лицата, които са под отбрана. Ако се трансферират бронирани коли да вземем за пример, както се приказва, тези лица могат да бъдат застрашени. Материалната база все поще е под контрола на основния прокурор. Работим с доста бързи темпове и желаеме оптимално бързо да получим информация за материалната база. Надявам се да се подхожда рационално към сходни спекулации, като пробив в Бюрото. Няма такова нещо “, безапелационен е Дерменджиев.

„ Винаги съм се чудил дали това Прокуратурата да се грижи за тези лица подсигурява обективността на процеса. Сигурността на лицата, които са под отбрана, е подсигурена и нашата цел е да я подобрим. Не са си тръгнали доста хора от Бюрото и няма съображение за това. Групово дело „ Охрана “ до момента е охранявала магистратите. Бюрото остава независима конструкция и неговото управление ще е отговорно за защитата на предпазените лица.
Истинските задания са да се охраняват предпазени лица, а не то да се трансформира в антураж на основния прокурор “, уточни зам.-министърът.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР