Има сигнал за разпродаване на имущество на Бюрото за защита

...
Има сигнал за разпродаване на имущество на Бюрото за защита
Коментари Харесай

В министерството има сигнали, че бюрото за защита разпродавало бронирани коли

Има сигнал за разпродаване на имущество на Бюрото за отбрана на очевидците, включително на бронирани коли. Това заяви пред Би Ти Ви зам.-министърът на правораздаването Иван Демерджиев.

В последните работни дни на 46-тото Народно заседание бюрото за отбрана беше преместено от послушание на прокуратурата към Министерството на правораздаването, само че процесът по прехвърлянето на структурата не е завършил..Засега са преместени единствено чиновниците, следва правенето на нова нормативна база и прекачване на имуществото.

Дали сигналите се удостоверяват ще се обясни откакто имуществото да бъде напълно трансферирано към Министерството на правораздаването, сподели зам.-министърът. " В момента нямаме надзор на този развой, а материалната база е под контрола на основния прокурор. Срокът за това е три месеца, а упоритостта на министерството е той да завърши колкото допустимо по-бързо, с цел да подсигуряваме сигурност на предпазените лица ", добави той.

Няма пробив в информацията или друга смяна, с която да се заплаши сигурността на очевидците, сподели зам.-министърът в отговор на въпрос.

Запитан за това има ли кадрови проблеми, той отговори, че няма напуснали чиновници на бюрото, а единици са поискали да се реалокират в Националната работа за защита.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР