Има си причина, поради която постоянно се повтаря, че балансираната

Има си причина, поради която постоянно се повтаря, че балансираната ...

Как да подобрите концентрацията на детето си.Има си причина, поради която постоянно се повтаря, че балансираната диета е важна не само за физическото здраве, но и за психическото. Какво слагате в устата, оказва влияние върху много повече неща от килограмите ви. Ето защо е важно да следите и какво яде детето ви, особено ако искате да е концентрирано и щастливо.

От опит знаете, че когато не сте сити и не сте дали на тялото достатъчно витамини и хранителни съставки, се чувствате постоянно уморени и раздразнителни. Представете си как се чувства едно хлапе в такава ситуация? По-добре да не го изпитвате от първа ръка, а вкарайте в менюто му:

Пълнозърнести продукти

Най-голямата причина, поради която децата ви трудно се фокусират е липсата на захар в тялото. За да поддържате нивата на кръвната захар ви трябват продукти, които се разграждат по-бавно, засищат и са полезни. Казано по друг начин – осигурете на мъничето си пълнозърнести продукти за закуска – сандвич, мюсли или дори някакви макарони със сирене са добра опция. Включването на пълнозърнести храни предпазва децата от пристъпи на глад и държи мозъка в кондиция до 8 часа.

Дръжте подръка следните закуски, в случай че детето ви огладнее:

– Сладки картофи – те заместват чипса и могат да бъдат изпечени на тънки резенчета с коричка. Полезни и вкусни са.

– Сушени плодове – макар че съдържат доста захар, те са по-полезни от рафинираните захари. Бананов или кокосов чипс също ще им се усладят и няма да натоварят организма им.

– Пълнозърнести гризини със семена– може и под формата на солети. Те ще доставят фибри на организма, а добавените семена ще подобрят перисталтиката и храносмилането.

Храни, подпомагащи секрецията на серотонин

Серотонинът е хормонът на щастието и той се произвежда от организма. Ако искате хлапето ви да е в добро настроение, хранете го с продукти, които увеличават секрецията на този хормон. Например: сьомга, пуешко, бобови култури, спанак.

Източник: marica.bg