Има шанс за правителство с мандат на БСП, смята министърътТова

...
Има шанс за правителство с мандат на БСП, смята министърътТова
Коментари Харесай

Христо Проданов: Предсрочни избори ще объркат още повече ситуацията, а съставянето на правителство ще е по-трудно

Има късмет за държавно управление с мандат на Българска социалистическа партия, счита министърът
„ Това е едно положително предложение, което си заслужава да бъде разисквано, тъй като то е положително за България. “ Така министърът на туризма Христо Проданов дефинира предлагането на Христо Иванов за технократско държавно управление с третия мандат и посочи: „ Трябва да сме наясно, че подобен формат би трябвало да бъде формиран с политики и цели, тъй че в действителност моделът, който 12 години беше построен в България, да бъде разграден “, сподели още той в ефира на БТВ. По думите му би трябвало да се върне държавността и институциите да стартират да работят, с цел да се извършват всички тези политически цели.

Христо Проданов разяснява една от грешките, които призна Христо Иванов за парцелиране на министерствата и по тази причина, че всеки подозира, че в министерството на другия живее мафията: „ Тази теза не е вярна, защото министър от една партия има по няколко съветници от другите партии, с които се дискутират политиките и дейностите “, безапелационен е той.

„ Фактите са, че “Има подобен народ “ изтеглиха своите министри и поддръжката от кабинета поради актуализацията на бюджета и неотпускането на парите за пътищата. Не е правилно, че повода е Северна Македония “, изясни министър Проданов и добави, че „ ИТН “ за трети път провалят държавно управление и евентуално може да ни заведат на избори.

„ Най-вероятно и ние сме допускали неточности, само че в подобен комплициран формат, би трябвало да има диалог, компромиси и най-важното – би трябвало да има стратегия, която да се следва “, съобщи той и добави: „ В обстановка на купища рецесии – финансова, икономическа, здравна, война, виновното политическо държание изисква да намерим това, което е потребно за страната, което ни сплотява и което можем да осъществим. “

Според Проданов съвременно европейско държание е това, което левицата направи на своето съвещанието на Националния ни съвет – да съобщи, че са подготвени и ще се отнесат отговорно, в случай че третият мандат бъде връчен на тях. Оттам нататък това е решение на президента. „ Това, което виждам като обстановка, която се развива – може би ще има късмет за държавно управление, което да продължи смяната на България, в случай че мандатът бъде връчен на Българска социалистическа партия или “Демократична България “. Всичко останало ще бъде автомагистрала към изборите “, счита Христо Проданов.

В предаването “Лице в лице “ той изрази терзания, че в случай че стигнем до предварителни избори, те няма да са последните. „ Според социологията от последните дни виждаме, че Българска социалистическа партия, Политическа партия и Демократична България имат растеж на доверие, само че не може да се промени нещо съществено в картината. Напротив, нещата повече ще се объркат и ще стане още по-трудно да се сформира държавно управление. В същото време имаме доста проблеми за решение “, уточни министър Проданов.

Във връзка с решението за изгонване на 70-те дипломати Проданов изясни, че това е разгневило левицата и ги е предиздвикало да слагат избрани условия за продължение на диалозите за държавно управление. „ Държавата и институциите би трябвало да работят по друг метод, а не по този, в който един сътрудник схваща от медиите какво е направил другия “, заключи той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР