Има шанс за кабинет с втория мандат, смята зам.-председателят на

...
Има шанс за кабинет с втория мандат, смята зам.-председателят на
Коментари Харесай

Петкова: Очакваме декларация за коалиционно управление

Има късмет за кабинет с втория мандат, счита зам.-председателят на ДСБ
„ Ние ще чакаме да предложат документ – дали декларация, дали друго – въпросът е да има ясно написани ограничения за съдружно ръководство ”.

Това съобщи в предаването „ Денят онлайн ” по NOVA NEWS зам.-председателят на ДСБ, (които са част от коалиция ДБ) Кристина Петкова във връзка диалозите за сформиране на постоянно държавно управление с мандата на „ Продължаваме промяната ”.

„ Политическа партия са мандатоносител, те би трябвало да лидират този развой ”, сподели тя и добави, че има късмет за кабинет с втория мандат.

„ Всички приказват за Плана за възобновяване и резистентност, само че хората не го схващат, не знаят какво стои зад съкращението ПВУ. Не знаят каква е значимостта за всеки български жител да бъде признат този проект ”, посочи Петкова.

По мотив днешната среща, на която от Политическа партия поканиха Демократична България, Българска социалистическа партия и БВ и ранното потегляне на представителите на ГЕРБ и на Движение за права и свободи тя сподели: „ Тези срещи демонстрират едно положително желание да се сформира държавно управление ”.

Относно думите на ръководителя на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, че „ няма по какъв начин да бъдат претенденти за министри Кирил Петков и Асен Василев ”, Петкова сподели, че няма по какъв начин да предвещаят по какъв начин биха дали своят вот останалите партии.

„ Заявили сме, че ще подкрепим кабинет от Политическа партия. Ангажимент и отговорност на мандатоносителя е да обезпечи фрагментите ”, съобщи тя.

По думите на Петкова напълно експертен кабинет, както и напълно политически кабинет крие опасности.

„ Когато сме едвам при започване на диалога за сформиране на кабинет от ГЕРБ незабавно стартират да подлагат на критика ”, съобщи представителят на Демократична България.

Относно решението в Народното събрание по-рано през днешния ден да бъде изпратено оръжие за Украйна и има ли грижа за българите в Украйна тя запита дали са украинци или са българи, те са там и водят война. „ Точка по въпроса ”, сподели тя два пъти и напомни писмо от десетки бесарабски българи.

От Демократична България ще внесем промени в Закона за хазарта – рекламата за хазарт да се третира наедно с рекламата на тютюневи произведения, добави Кристина Петкова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР