Има сериозни разминавания между МВнР и външнополитическия екип на премиера

...
Има сериозни разминавания между МВнР и външнополитическия екип на премиера
Коментари Харесай

Генчовска призна за сериозни разминавания с премиера за Северна Македония

Има съществени разминавания сред Министерство на външните работи и външнополитическия екип на премиера Кирил Петков по въпроса за евроинтеграцията и договарянията с Република Северна Македония. Това удостовери външният министър Теодора Генчовска, представена от Българска национална телевизия.

Тя съобщи също по този начин, че няма документ сред РСМ и България, който да е основа за договаряне. Почти нищо от останалите четири точки в Протокола 4+1 не е изпълнено от страна на Скопие, изясни тя.

Генчовска уточни, че няма време до края на френското председателство да бъде отворена Конституцията на РСМ за регистриране на българите в нея като държавотворен народ. Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов удостовери, че явно има систематичен проблем в обединението и че по въпроса за РСМ няма по какъв начин да има смяна без решение на Народно събрание. Неразбирателството сред две амбициозни дами от две разнообразни ведомства, съгласно него, не трябва да бъде пренасян по повод позицията на РСМ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР