Има сериозни различия между Великобритания и Европейския съюз, що се

...
Има сериозни различия между Великобритания и Европейския съюз, що се
Коментари Харесай

Първия кръг преговори след Брекзит: Барние посочи сериозни различия между ЕС и Лондон

Има " съществени разлики " сред Англия и Европейския съюз, що се отнася до бъдещите им връзки, съобщи основният договарящ на блока Мишел Барние след първия кръг договаряния за новата договорка след Брекзит, съобщи " Ройтерс ".

" Споразумение е допустимо, въпреки и мъчно ", сподели Барние пред публицисти.

Различията включват въпроса за мощните разпореждания за така наречен равни условия, които да подсигуряват почтена конкуренция сред европейските и английските компании след Брекзит, добави той.

Друг пораждащ търкания миг идва от това, че Англия желае обособена договорка за рибарството, която да бъде подновявана всяка година, а по думите на Барние това е непрактично.

Той добави, че Лондон се стреми към серия от обособени покупко-продажби, до момента в който блокът желае едно всеобхватно съглашение, което да даде на Европейския съд крайната дума за интерпретирането на законите на Европейски Съюз.

Барние добави и че Лондон отхвърля да подпише Европейската спогодба за правата на индивида.

Главният европейски договарящ добави, че, наподобява, към този момент последствията от отдръпването на Англия от Европейски Съюз се подценяват, съобщи Българска телеграфна агенция. Той даде образец с вноса на коли и медицински произведения в Европейски Съюз от Англия, за които от 1 януари следващата година няма да бъде задоволително да бъдат снабдени единствено с английски документи. Целият двустранен импорт и експорт от следващата година ще предстои на инспекция, разясни Барние.

Следващият кръг от двустранните договаряния ще бъде в Лондон, уточни той. Барние съобщи, че без значение дали до края на годината ще бъде реализирано ново съглашение с Англия, за Европейски Съюз тази страна ще остане комшия, другар и съдружник.

Всичко, което би трябвало да знаете за: След Брекзит (494)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР