Има сериозна ниша за алтернативи, смятат от Галъп 66,4% от

...
Има сериозна ниша за алтернативи, смятат от Галъп 66,4% от
Коментари Харесай

Българите не харесват правителството, но и не искат нови предсрочни избори

Има сериозна ниша за други възможности, считат от " Галъп "

66,4% от пълнолетните българи не чакат обилни промени в политиката на новото държавно управление след ротацията, а 18% чакат. Останалите не могат да дефинират. Това сочат национално представителни данни на „ Галъп интернешънъл болкан “ особено за Българската национална телевизия от проучване, извършено сред 11 и 19 януари „ лице в лице “ измежду пълнолетните българи. Данните бяха оповестени във вчерашната емисия „ По света и у нас “ и бяха коментирани от Първан Симеонов в предаването „ Денят стартира “ на Българска национална телевизия 1, оповестяват от социологическата организация.

Любопитното е, че всички съществени електорати са на мнение, че огромни промени надали ще има, като се изключи този на ГЕРБ . Там мненията са поделени. Явно част от последователите на поемащата ръководството групировка в действителност биха желали да видят промени, сочи анализът на организацията.

Междувременно, рутинният мониторинг на „ Галъп интернешънъл болкан “ дали държавното управление би трябвало да подаде оставка и да се отиде на предварителни избори демонстрира, че сходни вероятности не се употребяват с поддръжка измежду болшинствата: 34,2% са „ за “ оставка, само че 41,4% са „ срещу “. Останалите се двоумят. Данните бяха излъчени и в предаването „ Референдум “.
Явно няма възторг към това държавно управление, само че има и отвращение за нова политическа неустойчивост. Избори в този момент пък наподобяват напълно нежелани. 30,9% са „ за “, на 48,4% „ срещу “. Останалите се двоумят. Агенцията следи тези индикатори месец след месец и към този момент те демонстрират по-скоро отмалялост от непрекъснатите политически промени и избори в миналите няколко години.
Доверието в държавното управление обаче остава ниско: 22,2% имат, само че 67,7% нямат доверие . Останалите не могат да дефинират. Това е неприятна на фона на последните десетилетия картина, даже и да не е изключение. И демонстрира, че има сериозна ниша за други възможности , показват от „ Галъп “.

Очаквайте детайлности

 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР