Има съобщения за стрелба в северната част на ивицата Газа

...
Има съобщения за стрелба в северната част на ивицата Газа
Коментари Харесай

Израелската армия: Стреля се в северната част на Газа въпреки примирието

Има известия за пукотевица в северната част на линията Газа макар примирието сред Израел и " Хамас ", съобщи през днешния ден израелската войска.

Съобщава се, че по израелски бойци е бил открит огън и те отвърнали на стрелбата. Освен това общо три взривни устройства са експлодирали покрай военнослужещи на две обособени места. Това значи, че рамката на краткотрайното помирение е била " нарушена ", съобщи израелската войска. 

Според армията няколко бойци са били леко ранени. Те се намирали тук-там, които били съгласувани като част от съглашението за преустановяване на огъня. 

Палестинската ислямистка формация " Хамас " удостовери, че е имало борба с израелската войска. Групировката съобщи, че Израел е нарушил примирието в северната част на линията Газа. Въпреки това " Хамас " акцентира, че ще продължи да се счита за обвързана със съглашението, стига и Израел също да продължи да се счита за привързан с него. Групировката прикани медиаторите Катар и Египет да окажат напън на Израел да съблюдава прекратяването на огъня.

Примирието влезе в действие в петък и в началото срокът му беше до тази заран, отбелязва ДПА. С посредничеството на Катар и Египет обаче договарящите се споразумяха той да бъде продължен с два дни, при същите условия.
ТЕМА преди 10 часа 1851 преди 12 часа 829 преди 1 ден 986
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР