Има риск от репресии на хора, използващи понятието джендър. Той

...
Има риск от репресии на хора, използващи понятието джендър. Той
Коментари Харесай

Психологът Милена Статева: Има риск от репресии в университетите ни заради понятието джендър

Има риск от репресии на хора, употребяващи понятието джендър. Той съществува в българските университети, както и в цялото общество, това сподели в предаването “Социална мрежа ” по Нова нюз общественият психолог Милена Статева. Тя напомни, че преди години е имало офанзиви и закани против деятели, занимаващи се със половите разлики и даже на блока на една такава участничка в Неправителствени организации е била изписана смъртна опасност.

Статева разяснява също, че това събитие надалеч не е особено единствено за българското общество. През 2006-а подобен развой се развива във Франция, където също като нас има напън в учебно заведение да се приказва единствено за понятието пол, само че не и за джендър. По-късно представители на обществените науки по този мотив книга, която слага под въпрос би трябвало ли въобще да се употребява понятието, което единствено по себе си провокира напрежение. В момента общественият психолог организира образование употребявайки тъкмо този техен труд.

Джендър образованието не значи полово обучение, още по-малко по какъв начин младежите да станат хомосексуални или транссексуални, изясни Милена Статева. Това е обучение по обществени пълномощия, акцентира тя. Според нея това е метод да се научим да разпознаваме по кое време сме обезвластени от представители на по-консервативна идеология и образование, които не одобряват, че всички групи в обществото са равни. Статева изясни също, че това събитие не се демонстрира единствено във връзка с джендъра. От сходно отношение страдат дамите, които стават жертви на домашно принуждение, младежите и всички потиснати групи в обществото ни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР