Има редица въпроси, които изникват. Дали дясна София би припознала

...
Има редица въпроси, които изникват. Дали дясна София би припознала
Коментари Харесай

Цветанка Андреева: Ще припознае ли дясна София Васил Терзиев за десен кандидат

„ Има редица въпроси, които изникват. Дали дясна София би припознала Васил Терзиев като десен претендент, нещо, което е съвсем невероятно. Друг въпрос е дали Ваня Григорова може да одобри углавен избор точно на тези десни посредством нея. Струва ми се, че наказателният избор не може да направи някой кмет. Толкова мъчно ще бъде, какъв брой съставянето на държавно управление “.

Така политологът Цветанка Андреева разяснява в ефира на Euronews Bulgaria изборните резултати в столицата и балотажа идната неделя.

Относно обработката на протоколите и забавянето на резултатите, Андреева разяснява, че „ нямаме една подготвена изборна администрация, която да може да борави с уравнения с едно или две незнайни “.

„ По отношение на недействителните бюлетини машините правиха тази работа, само че по този начин както стана известно в тези избори най-малко на първия тур, машините не участваха. Аз също не мога да обвиня секционните комисии в преднамереност, по-скоро става въпрос за една повтаряща се непросветеност на тези администрации “, добави тя.

„ Проблемът в попълването на протоколите е, че те са основани по този начин, че все едно жителят постоянно гласоподава с нужния набор от бюлетини, без значение дали са два, три или четири “, разяснява от своя страна юристът доцент Наталия Киселова.

„ В взаимозависимост от присъединяване на другите типове избори. И когато някой е решил да не взе участие в избран избор, т.е. взима по-малко бюлетини, може да се стигне до противоречие сред броя на гласувалите от една страна, умножен по две, три или четири като открити бюлетини “, изясни тя.

По мотив анулацията на машинното гласоподаване доцент Киселова разяснява, че „ доста събития станаха по едно и също време в петък и страстта като че ли надви. И страхът да няма оборване във всички общини, може би това докара ЦИК до това решение. Ще се отрази на мотив за отваряне на Изборния кодекс от страна на Народно събрание, дори има съобщи от водещи партии. “

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР