Има реална опасност България да загуби 2,5 млрд. евро по

...
Има реална опасност България да загуби 2,5 млрд. евро по
Коментари Харесай

Лорер: Може да загубим 2,5 млрд. евро по Плана за възстановяване, ако не направим реформи навреме

Има действителна заплаха България да загуби 2,5 милиарда евро по проекта за възобновяване и развиване, в случай че не направи нужните промени. Това сподели пред публицисти в Брюксел министърът на нововъведенията и растежа в оставка Даниел Лорер, заяви БНР.

Министър Лорер назова " политическа безнаказаност " държанието на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ, защото са свалили държавното управление и добави, че методът да се възвърне доверието в Народното събрание е да се удължи времето му, тъй че да бъдат признати най-критичните промени. Планът изисква доста закони по график, сподели той:

" Тази година заплащането е два милиарда и половина на края на годината. То е под риск, в случай че не приемем всичко, което е разчетено, до края на тази година “.

На въпрос какви тъкмо закони би трябвало да приемем до края на годината, той отговори:

" Те са по лист, КПКОНПИ е там, публични поръчки, Търговският закон, няколко основни детайла. Няма време за губене, заплахата е действителна да ги загубим, в случай че не можем да убедим Комисията, че ние одобряваме тези закони. Много сложен спор ще бъде с Комисията за какво не сме в точния момент ".

Министърът в оставка Даниел Лорер се е срещнал с изпълнителния заместник-председател на Еврокомисията Маргрете Вестагер. Тя е изразила убеденост, че България ще успее да образува държавно управление в границите на този парламент или ще го направи оптимално бързо след избори.

По-рано през днешния ден от Министерството на финансите оповестиха, че чака през есента, в хазната да постъпят над един милиард и 300 милиона евро, които България би трябвало да получи тази година по Плана за възобновяване и резистентност.

Подготовката на второто искане за заплащане на стойност над 724 милиона евро към този момент също няма закъснение в периодите. То е обвързвано с нуждата от приемане на 22 законодателни ограничения със период края на годината, прецизират от финансовото министерството.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР