Има разлика между посещение на дестинация – и посещението й

...
Има разлика между посещение на дестинация – и посещението й
Коментари Харесай

Най-добрите дестинации за празнуване на Коледа СНИМКИ

Има разлика сред посещаване на дестинация – и визитата й на Коледа. Най-вълшебното време от годината има навика да трансформира дестинациите по света по грандиозни способи: градовете са украсени с ослепителни украшения, улиците гъмжат от локални обичаи, а площадите са завладяни от изскачащи празнични пазари, предлагащи пълнители за чорапи и сезонни артикули лакомства. 

Въпреки това, някои дестинации са чудесни за посещаване по Коледа по тъкмо противоположната причина: тъй като може даже да не осъзнаете, че е Коледа.

Това е за тези, които иксат да не помнят празникът съществува, да се насочат някъде, където Коледа не е нещо, и да се приберат вкъщи, когато лудостта свърши, написа Time Out.

И по този начин, когато обмисляме най-хубавите дестинации за посещаване по Коледа, ние не сме присъединили единствено места с причудливи обичаи или незабравими празнични настроения. Включихме и някои подобаващи за Скрудж дестинации, където можете изцяло да избягате от празненствата. 

Гмурнете се в листата с шлагери за празнични пътувания по-долу и обезпечено ще намерите някое ужасно място, където да прекарате сезона – без значение дали харесвате или избягвате тези " блещукащи " коледни страсти.

Ню Йорк, Съединени американски щати

От мечтаната романтика на пързалянето с кънки в Рокфелер до ослепителните празнични представления на Бродуей, има доста аргументи, заради които Голямата ябълка има такава известност по време на Коледа. Ню Йорк е типичен празничен избор и със своята селекция от универсални магазини, пазари и базари, на никое място не може да бъде сходен, когато става въпрос за извършване на покупки.

Лапландия, Финладия

Малко са толкоз именито коледни дестинации като Рованиеми, който, като столица на Лапландия, е и формалният роден град на Дядо Коледа. Но Рованиеми не е единствено Дядо Коледа. След като приключите с разглеждането на селото на Дядо Коледа и яздите с елени из града, не забравяйте да премахнете терзанията си с празнична сауна – финландска коледна традиция.



Ню Орлиънс, Съединени американски щати

Ню Орлиънс е цялостен с различни коледни обичаи, от огньовете по крайбрежията на Мисисипи и очарователно преукрасените трамваи до оживените концерти на коледни песни и блестящите украшения на фоайето на хотел AF. С дневните температури, достигащи към 17C, също по този начин е малко по-топло от огромна част от останалата територия на Съединени американски щати по това време на годината.

Лондон, Англия

Празничното въодушевление обгръща Лондон някъде при започване на ноември и не стихва. Когато настъпи края на декември, коледните настроения доближават тресчица: към този момент доста сантименталната столица на Обединеното кралство се озовава обградена от елхи, блещукаща от коледни светлини и озвучена от радостни празнични мелодии. Да, тъкмо толкоз е вълшебно, колкото звучи.



Рейкявик, Исландия

Чували ли сте за „ Yule Lads “? 13 фолклорни пичове, които обичайно оставят дарове в ботуши за добре възпитаните деца на Исландия. Коледа също е много прелестно време за посещаване на Рейкявик, защото градът се гордее с пазари и пързаляне с кънки на лед – както и, с помощта на извънредно дългите си нощи, чудесни благоприятни условия за наблюдение на Северното зарево.

Нюрнберг, Германия

Германските Weihnachtsmarkts (традиционни коледни базари) са известни по целия свят - а този в Нюрнберг е един от най-старите, най-големите и най-хубавите в страната. Нотки на джинджифилов сладкиш и греяно вино се носят в дребен град от дървени сергии, гъмжащи от захарни бастунчета, скъпарски лебкухен и ръчно направени украшения.



Сидни, Австралия

Търсите място, което работи с цялостна газ на Коледа, само че не е толкоз, хм, зимно? Австралия евентуално е най-хубавият ви залог. Сидни разполага с всички празнични светлини, дървета и даже пързаляне с кънки на лед на характерен празнуващ Коледа град, само че със междинни температури от 25 градуса. Не отхвърляйте коледната вечеря, приготвена на барбекю на плажа, преди да сте я пробвали.

Токио, Япония

Без публични празници и всичко отворено както нормално, Япония в действителност не чества Коледа - само че това също е нейният сексапил съгласно мнозина. Страната е много откъсната от останалата част от света за коледната фикс идея, само че към момента има купища празнични неща, които да видите и вършиме, от прелестните зимни илюминации на Токио до годишната японска традиция да получавате KFC на Коледа.

Каракас, Венецуела

Мислите ли, че имате страховит транспорт, когато става въпрос за отиване до църквата (ако въпреки всичко това ви харесва) по време на коледния интервал? Вижте локалните в Каракас. От 16 до 24 декември преди 8 сутринта пътищата във венецуелската столица са затворени, с цел да могат посетителите на църквата да карат ролкови кънки на литургия. Също по този начин е всекидневно за всички на ролери да се обличат в костюми на Дядо Коледа... какво по-готино от това?

Маракеш, Мароко

Коледа не се чества от по-голямата част от хората в Маракеш, което я прави идеална за бягство от стандартните празнични настроения. Мароканският град също не е толкоз парещ през декември, колкото е през лятото (достига оптимални температури към 20C, без да пада прекомерно ниско през нощта), тъй че разглеждането на неговата Медина, сукове, джамии и риади е още по-приятно.



Останалите дестинации, които също си костват посещаване за Коледа са Виена, Гренландия, Пукет в Тайланд, Прага, а също и Сингапур.

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР